Чернігів: Владислав Атрошенко - студентам: Як ви будете докладати щоденних зусиль – обов’язково досягнете кожен своєї мети!

Чернігів: Владислав Атрошенко - студентам: Як ви будете докладати щоденних зусиль – обов’язково досягнете кожен своєї мети!

01.04.18 13:39 0 685
Зустріч Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка зі студентами випускних курсів чернігівських вишів відбулася в залі центру підвищення кваліфікації держслужбовців.

Зустріч проходила в форматі запитань і відповідей.

Серед запитань студентів були:

- Чи є можливість на території Чернігівщини створити вільну економічну зону?

- А як ви готові сприяти тому, щоби молодь залишалась у Чернігові?

- Який промисловий потенціал у Чернігова? */blockquote

І найголовнійший месседж, який доносив у своїх відповідях міський голова – що треба вірити в себе, свою землю і свою країну. У тому, щоби втекти за кордон і працювати там абиким, живучи без коріння і без Батьківщини, справжнього щастя не буде. Можливо, там трохи ситніше, але душі буде погано.

А щастя кожному з молодих людей можна і треба будувати тут, на своїй землі. І бажання більш заможного життя теж можна реалізувати тут, якщо вірити в це, вірити в себе і докладати до цього щоденних зусиль. Якщо і справді докладати – усе буде:

- Вибирайте собі напрямок. Будуйте чітко якийсь фундамент свого бізнесу, своєї кар'єри. Я переконаний, що за 5 років – чи максимум за 10 – ви, якщо будете нормальними фахівцями, то абсолютно спокійно ті самі півтори-дві тисячі євро будете мати тут, не залишаючи Батьківщини. Адже світ іде до нас: не тільки ми їдемо до них, вони йдуть сюди. Є таке поняття як глобалізація. Корпорації укрупнюються, заходять сюди, створюють тут філії і т. д, - сказав він. */blockquote

Промисловий потенціал саме Чернігова Владислав Атрошенко оцінив реалістично: розташування нашого регіону не є таким вигідним для інвесторів, щоби вони обирали його в першу чергу. Залучити їх намагаються, і це треба робити – але від їх намірів до дій довгий і непростий шлях. Тому реальним і більш надійним потенціалом Чернігова його мер вважає залучення туристів і розвиток туристичної сфери. У першу чергу мова йде про туристів вихідного дня. Кожен з них витрачає в нашому місті кошти – на харчування, проїзд, готель, - а це робочі місця і податки. Тому Чернігів буде всерйоз займатися розвитком своєї туристичної інфраструктури і тим, щоб історично значимі будівлі були в достойному стані.

А на запитання про вільну економічну зону відповів так:

- Можливо, це і є вихід. Це приклад державної політики, коли держава розуміє, що треба утримувати цю територію, але потенційно її стартові можливості нижчі ніж в інших містах – очевидно, що повинні буть або прямі інвестиції держави, або стимулюючі рішення, які зацікавлять інвестора вкласти сюди кошти. Наприклад, про сплату податків не одразу, а тільки через 5 років. Я думаю, це могло би дати значний поштовх для розвитку нашої території. */blockquote

Позаяк мер спілкувався з молодими людьми, то зустріч не могла обійтися без паралелей з його власним життям. Найціннішим уроком, за який він вдячний своїм батькам, є наступний: по великому рахунку, ніхто тобі нічого не винен, тому розраховувати треба тільки на себе. На жаль, зараз багато людей не готові жити з таким розумінням – готові вимагати дій від когось, але не від себе. Але ми всі станемо жити краще, коли в нашій ментальності переможе інший підхід.

Після зустрічі - фотографування на згадку:

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нові правила в медичній ...
Наступна новина: Житомирщина: голова ОДА ...

КОМЕНТАРІ