Установка кондиціонера: Що потрібно знати?

Установка кондиціонера: Що потрібно знати?

02.04.18 19:22 0 1055

Щоб з вашим кондиціонером не було ныяких проблем, і прилад пропрацював довгий час, його потрібно правильно змонтуватио. Також вагому роль роль відіграють пуско-налагоджувальні роботи. Кондиціонери бувають 2 видів:

Моноблочний тип

Це такі кондиціонери, у яких частину приладу потрібно виводити назовні. Вони підрозділяються на мобільні та вбудовані (віконні). Мобільні кондиціонери встановлювати найпростіше. Їх можна розташувати в будь-якому місці, головне - щоб була можливість вивести назовні шланг.

Вбудовувані кондиціонери також досить легкі в монтажі. Для установки такого приладу, потрібно в відведеному для нього отворі попередньо підготувати кронштейни, які кріпляться в стіні анкерними болтами за допомогою дрилі. Можливо, знадобиться ще ножівка, якщо кронштейни або куточки потрібно буде підрівняти;

Спліт-системи

 https://techhome.kiev.ua/uk/mountingЦе 2 з'єднаних блоки (один з них кріпиться зовні, а інший залишається в приміщенні). Монтаж кондиціонерів такого типу набагато складніший, але для професійних установників цілком здійсненний за 1 день. Після того, як в приміщенні підібрано місце внутрішнього блоку, на фасад будівлі виводиться зовнішній блок.

Слід пам'ятати, що між системами дуже короткий фреоновий шнур, а кондиціонер не повинен знаходитися над спальним місцем (вашим ліжком або лежанкою тварин) і безпосередньо над електроприладами. При роботі з зовнішнім блоком потрібно мати на увазі, що його вага досягає 50 кг, отже, кронштейни необхідно надійно закріпити.

Щоб уберегти прилад від опадів, а також від агресивних недоброзичливців, можна зробити козирок або обнести блок гратами. Коли всередині і зовні приміщення монтажні роботи будуть закінчені, треба буде з'єднати блоки фреоновими шлангами.

Фреонова трубка має всередині також і мідні трубочки, по яких під час роботи приладу і надходить холодоагент. Щоб цю трубку провести, потрібно свердлити стіну. Якщо застосувати для цього дешеву дриль, то це може викликати тріщини на штукатурці або відколи біля отворів. Краще використовувати хороший перфоратор.

Після цього буде потрібно змонтувати дренажну систему (трубку для відведення сконденсованої рідини). Її потрібно виводити в каналізацію. Залишати трубку відкритою, щоб вода з неї капала біля будинку - незаконно. Всі необхідні для повної установки приладу системи продаються в комплекті з кондиціонером.

Після встановлення кондиціонера потрібно буде увімкнути його в електричну мережу. Бажано провести безпосередньо від щитка окремий дріт. Це виключить ризик перевантаження проводки, так як кондиціонер - це пристрій великої потужності. Монтаж проводки досить простий і не займе багато часу. Якщо штробить стіну немає можливості, то можна провести зовнішню проводку. При акуратно виконаній роботі вона не зіпсує зовнішній вигляд приміщення.

Перед першим запуском кондиціонера необхідно видалити з фреонового шланга повітря, яке потрапило туди під час монтажу, і заповнити його фреоном. Повітря з трубки потрібно виключити повністю, для цього знадобиться спеціальна вакуумна техніка. Якщо залишиться навіть мізерна кількість повітря, воно стане причиною швидкого виходу приладу з ладу.

Далі, відбувається запуск системи в експлуатацію з прогоном по всім режимам роботи, первинною настройкою і консультацією клієнта щодо подальшої експлуатації.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ