Чернігів: На Стрижні перекритий рух великовантажного автотранспорту по дамбах (доданий )

Чернігів: На Стрижні перекритий рух великовантажного автотранспорту по дамбах (доданий )

04.04.18 08:07 0 517
У Чернігові з метою протидії підтопленню територій і домогосподарств, яке викликане значним і швидким підвищенням рівня води в р. Стрижень, продовжують проводитися протипаводкові заходи.

Серед них – обмеження руху великовантажного транспорту (вагою більш ніж 10 тон) через дамби по вулицях Київській та Героїв Чорнобиля. Обмеження запроваджується з 2 квітня до врегулювання ситуації.

Також на дамбі річки Стрижень по вулиці Київській для додаткового пониження рівня талих вод проводитиметься перекачка води за допомогою наземного обладнання, яке буде перетинати проїжджу частину. У зв'язку з цим вулиця Київська в районі дамби на р. Стрижень буде тимчасово перекриватися для проїзду автотранспорту повністю.

На даний час у районі дамб, на шлюзах по р. Стрижень організовано чергування працівників ДСНС з метою очищення водоскидів та забезпечення безперебійного проходження води.

Їх колеги з відділу ДСНС міської ради постійно чергують у місцях підтоплення домогосподарств, відстежуючи ситуацію для прийняття керівництвом міста управлінських рішень по ній та координації дій, сил і засобів, залучених для ліквідації наслідків підтоплення.

У разі необхідності буде організовуватися відселення мешканців з підтоплених будинків та їх евакуація. У такому випадку людям допоможуть також транспортом для вивезення речей.

Визначені й інші заходи для протидії підтопленням і підтримання порядку.

Таким є рішення сьогоднішнього (2 квітня) засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ситуація з підтопленнями будинків і вже виконані заходи з протидії цій біді наразі наступні:

Як повідомив на засіданні комісії заступник Чернігівського міського голови Андрій Черненко, 1 квітня 2018 року починаючи з 16 години у Чернігові сталося підтоплення 81 приватного домогосподарства (район Бобровиця: вул. Р. Бджеського - 8, вул. Лугова - 34, вул. Піщана - 24, вул. Шевченка - 3, вул. Липинського – 12).

Для зменшення рівня талих вод екскаватором вирито траншею вздовж вул. Шевченка біля будинку №253 довжиною 30 м, глибиною від 0,5 до 1 м та шириною 0,7 м. На шляхах протікання води розчищено русло каналу та прилеглу територію, прибрано перепони (сміття, гілля, забори) для пропуску води.

Станом на 6 годин ранку 2 квітня завдяки вжитим заходам вдалося знизити рівень води по вул. Шевченка біля будинку №253 до 48 см (початковий рівень - 1,12 м). Проведено повне відкачування води в 15 домогосподарствах.

На місці події працювали 3 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу від УДСНС України у Чернігівській області та 5 одиниць техніки, 14 працівників аварійних служб міста.

2 квітня 2018 року о 1 год. 20 хв. у результаті підйому рівня води в річці Стрижень сталося підтоплення 15 приватних господарств (вул. Гонча - 14, вул. Алексєєва - 1) в м. Чернігові на правому березі річки між вул. 77 Гвардійської Дивізії та вул. Київська.

Відселено до родичів 2 особи із будинку по вул. Гончій та 5 осіб із будинку по вул. Алексєєва.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фикус: основные правила ...
Наступна новина: Ігор Гундич про новий ...

КОМЕНТАРІ