Чернігів: Ситуація на Стрижні: що робиться для зменшення рівня талих вод

Чернігів: Ситуація на Стрижні: що робиться для зменшення рівня талих вод

04.04.18 09:08 0 553
За інформацією комунального підприємства «АТП-2528» Чернігівської міської ради, яке займається обслуговуванням ливнівок і контролює стан проходження води через шлюзи на Стрижні, зранку в понеділок, 2 квітня, ці шлюзи в межах Чернігова відкриті на вулицях Київській і Береговій через великий тиск води на дамбу в Ялівщині.

«Ми відкрили шлюз на вулицях Київській і Береговій, але води настільки багато, що вона йде через шлюз», - сказав керівник КП «АТП-2528» Руслан Волок.

За його словами вода пішла через шлюзи на річці Стрижень, тому за течією шлюзи відкрили, аби вода швидше потрапляла до Десни.

Крім того, за інформацією Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи, для зменшення рівня талих вод екскаватором вирито траншею вздовж вул. Шевченка біля будинку №253 довжиною 30 м, глибиною від 0,5 до 1 м та шириною 0,7 м. На шляхах протікання води розчищено русло каналу та прилеглу територію, прибрано перепони (сміття, гілля, забори) для пропуску води. Завдяки цим заходам вдалось знизити рівень води до 48 см (початковий рівень - 1,12 м). Проведено повне відкачування води в 15 домогосподарствах.

На місці події працювали 3 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу від УДСНС України у Чернігівській області та 5 одиниць техніки, 14 працівників аварійних служб міста.

По вул. Гонча - 14, вул. Алексєєва - 1 на правому березі р. Стрижень (між вул. 77 Гвардійської Дивізії та вул. Київська) підтоплення 15 приватних господарств сталося о 1 год. 20 хв. 2 квітня. Для надання допомоги залучалися відділення 3 ДПРЧ м. Чернігів, ПРЧ АРЗ СП м. Чернігів та АРЧ АРЗ СП м. Чернігів (4 одиниці техніки, 16 чоловік особового складу).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: у 2018 році у ...
Наступна новина: В Україні стартувала ...

КОМЕНТАРІ