Електробуси в Чернігові: питання доцільності їх придбання вивчається

Електробуси в Чернігові: питання доцільності їх придбання вивчається

04.04.18 09:31 0 498
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко оглянув міські електробуси, які компанія-дистриб'ютор цієї техніки представила на центральній площі нашого міста.

Разом з тим, Чернігів поки що тільки вивчає питання про доцільність і технічну можливість закупівлі подібної техніки на заміну тролейбусів. На цьому мер наголосив під час шньої розширеної наради, яка проходила в присутності журналістів і транслювалася он-лайн.

Він зауважив, що деякі ЗМІ перебільшили факт, повідомивши про те, ніби все вже вирішено й наше місто закупить 100 електробусів. Насправді ж розпорядження міського голови містить доручення фахово вивчити доцільність та економічну складову такого кроку:

- Мова про те, щоби вивчити баланс «за» і «проти», - зауважив він. – Ми маємо значно дорожчу стартову ціну електробусів, але, в той же час, їх експлуатація значно дешевша в тій частині, що немає контактної мережі, не треба її ремонтувати й замінювати. Але повинні бути влаштовані силові підстанції для підзарядки - тож треба з'ясувати також технічні умови щодо подачі електроенергії, чи можливо цю підзарядку здійснювати в тих місцях, де було би потрібно.*/blockquote

Робоча група з питань доцільності придбання нових електробусів створена розпорядженням Чернігівського міського голови від 26 березня.

В електробусі разом з усіма запросили проїхатися центром міста і групу чернігівських дошкільнят, які вийшли на екскурсію

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: юрій Юрик ...
Наступна новина: ОТГ Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ