Чернігів: Якими будуть особливості літньої оздоровчої кампанії 2018

Чернігів: Якими будуть особливості літньої оздоровчої кампанії 2018

04.04.18 09:53 0 546
Напередодні чергової літньої оздоровчої кампанії чернігівських дітей у місті розпочалася підготовча робота. Це питання розглядалося 2 квітня під час засідання координаційної ради у справах дітей під керівництвом заступника міського голови Ольги Хоніч.

У Чернігові станом на проживають 25042 дітей шкільного віку. Право на пільгове оздоровлення мають понад 16000 дітей. Позачергове право мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти осіб, визнаних учасниками бойових дій, в тому числі учасників АТО.

Тобто при прийомі заяв на оздоровлення діти вищезазначених категорій будуть формувати окрему чергу. Втім, якщо від запропонованої путівки родина пільговиків з будь-яких причин відмовляється, на заяві робиться відповідна позначка, і черга цієї родини переміщується у кінець списку.

Як повідомили в управлінні сім'ї, молоді та спорту міської ради наразі триває проходження дитячими оздоровчими таборами процедур ліцензування, сертифікації, а також, ремонту та перевірок.

Проте, за їх інформацією, після пожежі у дитячому таборі в Одесі минулого року, табори відмовляються проходити ліцензування, як дитячі оздоровчі, відкриваючись, як просто бази відпочинку. Відповідно, бази відпочинку вже не мають права брати участь у продажу путівок за державні кошти.

У 2017 році всього було подано 366 заяв на оздоровлення. Відповідно до фінансування була оздоровлена 131 дитина. Зокрема:

- ДТ «Чайка» (смт. Сергіївка Одеської обл.): І зміна - 25 дітей, ІІ зміна – 27 дітей

- ДОЗ «Сонячний берег» (смт. Сергіївка Одеської обл.): І зміна – 13 дітей, ІІ зміна – 4 дітей

- ДТ «Прибрежний» (Херсонська обл.): І зміна – 4 дітей

- ДОЗ «Дивосвіт» (смт. Седнів, Чернігівського району): І зміна – 15, ІІ зміна – 20, ІІІ зміна – 23 дитини.

Серед них: 48 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 37 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 3 дитини перебувають на дитячому обліку, 5 дітей-інвалідів, 24 дитини учасників бойових дій, 12 талановитих та обдарованих, 2- переселенці.

Управління сім'ї, молоді, спорту міської ради є координатором питань щодо оздоровлення дітей у місті, однак направленням безпосередньо до оздоровчих закладів та організацією оздоровчих послуг також займаються й інші управління міської ради. Так, управлінням охорони здоров'я за бюджетний кошт були оздоровлені:

- 150 дітей міста у Чернігівському обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Зелений гай» (в районі Старої Подусівки).

- 90 дітей у Центрі медико-соціальної реабілітації «Відродження».

- 540 чернігівських дітей у відділенні дитячого оздоровлення санаторного типу «Дружба» Чернігівської міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради.

Управління освіти забезпечило оздоровчі послуги 1973 дітям у 34 пришкільних таборах з денним перебуванням. З них 1760 учнів пільгових категорій перебували за рахунок бюджетних коштів, ще 424 дитини відпочивали за батьківські кошти.



Відбір дітей диспансерної групи на санаторно-курортне лікування здійснюється санаторно-курортною відбірковою комісією закладу охорони здоров'я за місцем диспансерного нагляду дитини на підставі таких документів, які представляє на розгляд комісії лікуючий лікар. Про це йдеться у Порядку направлення дітей на санаторно-курортне лікування відповідно до медичних показань в санаторно-курортні заклади, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 12.01.2009.

Заяви з питань оздоровлення дітей пільгових категорій приймаються щопонеділка з 15-00 до 18-00 та щочетверга з 11-00 до 14-00 (за умови наявності повного пакету документів у 2-х примірниках) за адресою вул. Всіхсвятська, 16 (відділ соціально-профілактичної роботи), телефон 670-453.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ОТГ Тернопільщини ...
Наступна новина: 4 квітня у центрі Тернополя ...

КОМЕНТАРІ