Медреформа в дії: чи потрібно поспішати підписувати декларацію з лікарем

Медреформа в дії: чи потрібно поспішати підписувати декларацію з лікарем

04.04.18 08:31 0 483
Міністерство охорони здоров'я затвердило форму декларації, яку пацієнт має підписати з лікарем, якого обере.

Процес підписання декларацій стартує 2 квітня.

Проте начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Суслик закликає жителів області не панікувати і не створювати ажіотаж у поліклініках уже з понеділка, адже цей процес не має часового обмеження.

Більше того, аби підписати декларацію, і медпрацівник, і медзаклад мають бути зареєстровані у електронній системі E-Health, а цей процес ще теж не завершений.

— «Щоб запобігти чергам, не потрібно уже з понеділка приходити і підписувати декларацію з лікарем. У часі ця процедура абсолютно необмежена, нічого не заважатиме і в травні підписати декларацію з лікарем, і в червні. Цей принцип, про який ми всі говоримо, що гроші підуть за пацієнтом, він запрацює тільки з 1 липня. До того часу бажано заключити декларацію з лікарем», – коментує Микола Суслик.

Зрозуміло, що перші кілька тижнів будуть так званим перехідним періодом, поки у поліклініках навчаться працювати з новою системою. Якщо ж ви обрали свого лікаря, для підписання декларації необхідно з паспортом ідентифікаційним кодом та мобільним телефоном прийти у заклад, де він працює. У поліклініках визначили відповідальних за підпис декларацій осіб. Як їх знайти – запитайте в реєстратурі.

Отже, ця людина займається заповненням декларації в електронній системі охорони здоров'я E-Health. Після внесення усіх необхідних даних вам на телефон приходить смс-повідомлення з кодом підтвердження реєстрації. Цей код диктуєте реєстратору. Декларація готова. Її роздрукують і дадуть вам для перевірки. Якщо все правильно, лікар, з яким ви підписали декларацію, скріплює угоду електронним підписом. Друкується два примірника декларації – один для вас, один для лікаря.

У разі ж, якщо ви передумали і вирішили переобрати лікаря, робите все те ж, але з іншим медпрацівником, обраним вами.

Попередня угода автоматично анулюється у системі E-Health. Тобто, йти до того, з ким хочете анулювати декларацію і пояснювати, чому так сталося – не треба.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі співчуття ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ