На Тернопільщині перевірять торгові й розважальні заклади на дотримання правил пожежної безпеки

На Тернопільщині перевірять торгові й розважальні заклади на дотримання правил пожежної безпеки

04.04.18 14:29 0 582
Торгово-розважальні центри, торговельні підприємства, торговельні центри, багатофункціональні будники і комплекси, культурно-видовищні та дозвільні заклади, а також дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, заклади охорони здоров'я та заклади із стаціонарним лікуванням перевірять на дотримання правил пожежної безпеки. Про це повідомив начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей під час щотижневої скайп-наради з головами РДА та ОТГ, що відбулася в обласній державній адміністрації.

За його словами, за підсумками засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня, Прем'єр-міністр надав доручення Міністерству внутрішніх справ, Державній службі з надзвичайних ситуацій спільно з місцевими органами влади розпочати масштабні перевірки усіх місць, де перебувають масові скупчення людей.

«Уже складено перелік та розроблено графік позапланових перевірок закладів на дотримання правил пожежної безпеки. Під час перевірок проводитимуться практичні тренування з персоналом щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема стосовно забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей. Особлива увага приділятиметься стану евакуаційних шляхів і виходів, наявності та технічному стану систем автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання», – поінформував Віктор Маслей.

У разі порушення вимог протипожежної безпеки, невиконання приписів про усунення порушень вимог законодавства, будуть вживатися заходи відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Вимога Прем'єр-міністра і голови служби – безкомпромісна позиція до власників об'єктів. За результатами проведення позапланових перевірок буде поінформовано органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. І щотижнево інформація буде оприлюднена на сайті ДСНС», – зазначив Віктор Маслей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На чотирьох вулицях ...
Наступна новина: Чому вигідніше замовити ...

КОМЕНТАРІ