У контексті загальнодержавної політики Тернопільщина поглиблює співробітництво з Турецькою Республікою

У контексті загальнодержавної політики Тернопільщина поглиблює співробітництво з Турецькою Республікою

05.04.18 10:20 0 730
У контексті загальнодержавної політики Тернопільщина поглиблює співробітництво з Турецькою Республікою (відео)

У найстарішому виші Туреччини – Стамбульському університеті – відкрилася спеціальність «українська мова та література». Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив Президент України Петро Порошенко.

«Впевнений, що такий крок допоможе нам ще більше поглибити дружні відносини між нашими країнами. Україна та Туреччина також продовжують ефективну співпрацю у сфері економіки. Під час нещодавньої телефонної розмови з Президентом Реджепом Таїпом Ердоганом домовилися про якнайскорішу фіналізацію переговорів стосовно укладання угоди про зону вільної торгівлі між нашими державами», - зазначив на своїй сторінці Петро Порошенко.

В контексті загальнодержавної політики розвиває співробітництво з Туреччиною й Тернопільська область. Зокрема, в регіоні уже працює підприємство з турецьким капіталом, що здійснює діяльність у сфері організації будівництва. А також наша область співпрацює з Турецькою Республікою в експортній діяльності.

Нещодавно, до слова, з робочим візитом у турецькому місті Чанаккале на запрошення президента Торгово-промислової палати Чанаккале Турецької Республіки Т. Селчук Семізоглу та за сприяння Посольства України в Турецькій Республіці побував голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Сторони під час візиту обговорили особливості майбутньої співпраці та запозичення досвіду щодо створення та функціонування промислових зон і розвитку сільського господарства.

Завдяки даній співпраці відкриються широкі можливості для реалізації спільних проектів та розвитку у різних сферах життєдіяльності області. Це і сільське господарство, енергоефективність, будівництво тваринницьких комплексів, тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині планують ...
Наступна новина: З 4 квітня буде призупнено ...

КОМЕНТАРІ