Тернопілля: у Молоткові на Лановеччині вшанують 75-ті роковини трагічного знищення села

Тернопілля: у Молоткові на Лановеччині вшанують 75-ті роковини трагічного знищення села

05.04.18 11:16 0 831
На Лановеччині у селі Молотків 29 квітня вшановуватимуть пам'ять 617 місцевих мешканців, які 75 років тому були жорстоко вбиті нацистами.

З метою гідного вшанування гіркої дати відбулося виїзне засідання оргкомітету під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Юрія Юрика. Члени комітету разом з головою Лановецької РДА Юліаном Сірантом та головою Молотківської сільської ради Володимиром Антощуком оглянули територію меморіального комплексу-музею «Молотківська трагедія» та ознайомилися з експозицією, а також побували в Молотківській ЗОШ І-ІІст.

Убитих мешканців села вшанують біля стіни пам'яті, де відбудеться панахида. Поряд з кузнею, де були спалені люди, діятиме запропонована козацьким осередком фабрика ковальства, яка символізуватиме відродження села.

На місці попелища знову звучатимуть удари козацького молота, людський гомін та сміх дітвори. Неподалік козаки приготують куліш та інші страви, організують виставку сучасної зброї, яка використовується в боях на Сході України. На території спортивного майданчика пройде міні турнір з футболу серед ветеранів АТО із Лановець, Теофіполя та Тернополя. Для найменших молотківчан будуть організовані дитячі забави.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ