Чим займається багетна майстерня?

Чим займається багетна майстерня?

05.04.18 16:29 0 1271

Багетом називають заготовки, необхідні для виготовлення рам. Для виробництва використовується дерево, алюміній або пластик. У нього вставляють картини, ікони, дзеркала, вишивки, фотографії. Перша багетна майстерня з'явилася в Італії, де працювало багато художників. Надалі вони поширилися в інших країнах.

До речі, однією з найкращих багетних майстерень в Україні є "МакроСвіт": http://macrosvit.com.ua/bagetnaya-masterskaya/. Робота над замовленням тут починається відразу ж після звернення. Незважаючи на високу якість роботи, ця багетна майстерня відрізняється доступними цінами. Сюди часто звертаються дизайнери, художники, умільці, які захоплюються вишивкою. Виготовлені багети відповідають ГОСТу і екологічному стандарту.

Сфера застосування

Багет необхідний для оформлення інтер'єру. У нього поміщають картини, дзеркала, гобелени, фотографії. У будинку з класичним стилем краще виглядає багет виготовлений з цінних порід дерева. Його прикрашають ліпниною, позолотою, обробляють замшею або шпоном. Для мінімалістичного, а також стилю хай-тек більше підходять вироби з алюмінію або пластику. Вони виконують захисну, декоративну функцію. Ними можна оформляти не тільки твори живопису, а й дверні прорізи, акваріум, плазмові панелі.

Як вибрати?

Зазвичай в багет з пластика поміщають фотографії, малюнки дітей, дипломи, сертифікати. У дерев'яних розміщуються картини, дзеркала. Використовуються як тверді, так і м'які породи деревини. Більш дешеві вироби з м'яких порід дерева, але вони гірше зберігаються. При виборі матеріалу багато що залежить від того, де буде розміщуватися багет. Наприклад, якщо дзеркало повісять у ванній, то краще вибрати пластик, тому що він не боїться вологи. Постери, карти, плакати добре виглядають в алюмінієвому багеті.

Що треба врахувати?

Замовляючи багет, треба звернути увагу, щоб він не конкурував з картиною, а органічно доповнював її. Тому вони повинні поєднуватися між собою за фактурою та кольором. Якщо картина написана теплими фарбами, то в цьому ж стилі виготовляють і багет. Він трохи темніший або світліший основного тону твору. Треба враховувати стиль в якому написана картина. Наприклад, копія голландських живописців НЕ буде гармоніювати з пластиковим багетом. Тому при виборі оформлення для гарної картини варто проконсультуватися з фахівцем-мистецтвознавцем. В цьому випадку можна бути впевненим, що вона буде виглядати ефектно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Жіночі куртки: ...

КОМЕНТАРІ