Що таке витяжний вентилятор?

Що таке витяжний вентилятор?

05.04.18 17:58 0 1406

Не секрет, що в постійно населеній квартирі в результаті життєдіяльності її мешканців можуть утворюватися різні запахи або сильна вологість, які роблять перебування в приміщенні не зовсім комфортним. Найпростіший спосіб виправити ситуацію - відчинити вікно і дочекатися, поки в квартирі з'явиться достатньо свіжого повітря. Однак він не завжди доступний: займатися приготуванням їжі взимку при відкритій кватирці часто не дуже приємно, а в санвузлах вікон зовсім немає.

Загальна інформація

На допомогу в такому випадку приходить витяжний вентилятор - електричний пристрій, призначений для видалення вологого повітря і неприємних запахів з приміщення. Найчастіше вони встановлюються на кухні, у ванній кімнаті і туалеті (детальніше про них можна прочитати на сайті ovk.ua)

Здебільшого побутові витяжні вентилятори являють собою осьові моделі: колесо з лопатями встановлене на вісь електродвигуна. Повітря надходить всередину приладу через решітку, нерідко забезпечену жалюзі, що перешкоджають зворотному току, проходить через нього і виводиться назовні. Однак зустрічаються і радіальні моделі, які найчастіше застосовуються на промислових об'єктах.

Вентилятори можуть працювати в ручному режимі, тобто кожен раз, коли потрібно провітрювання, вам потрібно буде самостійно включити прилад, інші включаються автоматично при досягненні певного рівня вологості, треті - витягають повітря через певні проміжки часу.

Крім того, вони розрізняються по продуктивності, яка залежить від об'єму приміщення і необхідної кількості змін повітря за годину. Наприклад, для кухні 3 × 3,5 метра зі стелями стандартної висоти і 15 змінами повітря в годину потрібно вентилятор продуктивністю приблизно 370 кубометрів на годину.

Установка витяжного вентилятора

Так як «брудне» повітря, яке витяжний вентилятор видаляє з приміщення потрібно замінювати на свіже, дуже важливо правильно встановити прилад - навпроти джерела повітря, наприклад, на дверях. До речі, вибираючи двері у ванну, зверніть увагу на наявність спеціальної решітки, розташованої внизу полотна, яка забезпечує приплив повітря, або щілини, що забезпечує повітрообмін.

Зазвичай витяжку встановлюють у вікно або вбудовують в стіну. В останньому випадку може знадобитися додатковий повітропровід. Якщо вентилятор буде розташований занадто близько до джерела повітря, то вентиляція вийде не загальною, а місцевої. Якщо ж занадто низько - то тепле повітря, яке, як відомо, піднімається вгору, вентилятору захопити не вдасться. Тому найоптимальніший варіант - встановити пристрій безпосередньо напроти дверей і досить високо.

Догляд за витяжним вентилятором

Витяжний вентилятор - це досить невибагливий пристрій, але, в силу специфіки своєї роботи, часто забруднюється. Зазвичай власники цих приладів обмежуються миттям зовнішньої решітки, і це не дивно - адже вона знаходиться у всіх на виду і псує інтер'єр. Але хоча б раз на рік варто видаляти пил і бруд з лопатей і електродвигуна, зрозуміло, дозволена тільки суха чистка. Це дозволить вентилятору працювати ефективно довгі роки.

Висновки

Отже, витяжний вентилятор - це засіб порятунку від неприємних запахів, застояного повітря і пов'язаного з цими явищами дискомфорту. Куплений у надійного постачальника вентилятор прослужить довго і не викличе ніяких проблем.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Жіночі куртки: ...
Наступна новина: Одесские рекорды,о которых ...

КОМЕНТАРІ