Чернігів: Владислав Атрошенко після обльоту території з ДСНС розповів про розповсюдження паводку на Десні

Чернігів: Владислав Атрошенко після обльоту території з ДСНС розповів про розповсюдження паводку на Десні

07.04.18 09:41 0 552
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко взяв участь в огляді ситуації з розливом річок у нашій області з гелікоптера.

На борту вертольота ДСНС були також заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко та начальник Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий.

Політ тривав півтори години, його маршрут охопив Чернігів, Редьківка, Радуль, Любеч та інші населені пункти.

Після обльоту території Владислав Атрошенко розповів, у якому стані зараз річки і які попередні висновки після побаченого:

- Хочу сказати, що в цій ситуації багато залежить від того, чи буде взаємодія відповідних служб Російської Федерації й України. Чи Російська Федерація вчасно повідомить про скиди води, щоб ми відповідно на це реагували. Ми зараз зафіксували приблизний стан і геометрію підтопленнь які є. У Чернігові зону підтоплення чітко вже було видно починаючи від «Млибора» (а це фактично змичка Чернігів – Новий Білоус), зона підтоплення р. Стрижень - після другої дамби (район вул. Київської) та зона підтоплення району Бобровиця (і тут є ризики ще подальшого підтоплення цього району). Здебільшого підтоплення там, де люди будувалися розуміючи, що є такі ризики.*/blockquote

*/blockquote

Міський голова також розповів, які будуть дії міської влади, якщо р. Десна почне підтоплювати житлові будинки:

- У нас є цілодобове чергування комісії з надзвичайних ситуацій, є черговість відповідальних. Головою цієї комісії є я. Через усі засоби масової інформації чернігівцям, будуть нагадування куди телефонувати в разі підтоплень. У першу чергу вони будуть на всіх чернігівських телеканалах. Також у нас є техніка для того, щоб вивезти з зони підтоплення людей з особливими потребами, вагітних, дітей та людей похилого віку. Я вже звертався на виконкомі до чернігівців, які є в ризику підтоплення, щоб уважно віднеслися до електричної проводки, адже після попадання води в будинок можливе коротке замикання. Та якщо будинок двоповерховий - то щоб речі піднімали на другий. Ми будемо намагатися інформувати про темпи прибуття води на завтра, післязавтра, інформувати мешканців з вірогідних зон затоплення поадресно. Це все, що ми фактично можемо зробити. Далі будемо розглядати можливу допомогу потерпілим людям, хто потребує. Можливо, надання певної кількості місць у гуртожитку, якщо буде ситуація надзвичайної необхідності. Також у разі необхідності будемо звертатися до військових, щоб розгортати палатки.

Підводячи підсумки побаченого та аналізуючи їх:

- З гелікоптера видно просто величезні площі, на яких ще стоїть лід. Відповідно, й висновки робити ще рано. Але там де Радуль та особливо частина Любеча - там колосальні зони підтоплення. Я ще раз просив би, щоби не було паніки в людей: ми цю ситуацію маємо розцінювати, як абсолютно імовірну в нашій місцевості біля річки Десни. Прямі загрози підтоплення мають Бобровиця, частина Лісковиці, Масани, Новий Білоус, частина Радянської Слободи, Павлівка. Це те що видно з гелікоптера, - сказав міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У першому кварталі 267 ...

КОМЕНТАРІ