Блок-хаус: що це таке?

Блок-хаус: що це таке?

11.04.18 13:37 0 869

Весь наш побут багато в чому залежить від тенденцій моди. Не оминули її віяння також і сучасний архітектурний дизайн. Сьогодні в моді дерев'яні котеджі. А що ж робити тим, хто володіє цегляним або бетонним будинком? Його ж не викинеш і не здаси в second hand. Нічого страшного! Цегляний будинок можна за декілька днів перетворити в дерев'яний. Якщо обшити його блок-хаусом, то він буде виглядати так, ніби його тільки що склали з оциліндрованих колод. До речі, в Харкові купити блок-хаус за найнижчими цінами можна на сайті drevstroy.com.ua/category/blok-khaus/.

Модним блок-хаус став не на порожньому місці. Це дуже естетичний, зручний, корисний, екологічний і недорогий оздоблювальний матеріал, що володіє низкою переваг перед традиційним облицюванням стін. Його роблять з хвойних порід дерева, тому він відрізняється особливими характеристиками.

Блок-хаус: Що це таке?

Англійським словом blockhouse в Європі називають блокові або каркасні дерев'яні будинки швидкої збірки. У нашій країні це слово прижилося саме щодо оздоблювального пиломатеріалу.

За своєю конструкцією блок-хаус є аналогом евровагонки, але відрізняється від неї профілем. Вагонка виготовляється з плоскої дошки. Блок хаус вирізається з масиву дерева на деревообробних верстатах за схемою «квадрат в колі». З колоди зрізаються чотири сторони. Частина, що залишилася (квадратна в перетині серцевина) йде на виробництво бруса, дошки, вагонки. А 4 напівкруглі дошки відправляються на виготовлення блок-хауса. Вони обрізаються до потрібних розмірів, шліфуються, профілюються замком шип-паз, а також поздовжніми насічками на тильній стороні.

Основні переваги

Серед переваг блок-хауса в першу чергу слід назвати естетичність. Навіть найпростіший типовий будинок при грамотному дизайні фасаду за допомогою блок-хауса перетворюється в казковий дерев'яний будиночок. Як результат, споруда з дешевого пінобетону виглядає багато і ексклюзивно, вигідно відрізняючись на тлі сусідніх будівель. Житло отримує бажаний затишок, старовинний колорит й надійну обшивку, яка прослужить не одне десятиліття.

Блок-хаус - це готовий до використання матеріал. Він проходить глибоку просушку на заводі, після чого упаковується в термоусадочну захисну плівку. Після такої обробки він зберігає свою форму в будь-яких умовах, не деформується, не згинається і не скручується. Навпаки, на місці монтажу рекомендується деякий час потримати профільну дошку в розпакованому вигляді, щоб вона освоїлася, зрівняла свою вологість з вологістю навколишнього середовища.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Мікроцемент в інтер'єрі

КОМЕНТАРІ