Android - історія створення та перспективи

Android - історія створення та перспективи

11.04.18 18:13 0 1256

Сьогодні майже у кожного є смартфон. І величезна їх частина працює на ОС Android. А ви коли-небудь задумувались: "Коли і ким вона була створена?". Саме про це ми і поговоримо далі та розповість нам про це головний редактор сайту androidinsider.ru, на якому можна прочитати останні новини Анроїд (android news, новости Андроид).

Витоки виникнення операційної системи Android сягають корінням в 2002 рік. В цей час творці корпорації Google зацікавилися набором програмних розробок Е. Рубіна. Спочатку проектом створення нової ОС для мобільних пристроїв під великим секретом займалася компанія Android Inc., яку пізніше викупила Google.

У листопаді 2007 року відбувся довгоочікуваний анонс Android. Але виявилося, що Google пішла далі - вони створили цілий альянс, який об'єднує провідних виробників мобільних телефонів і розробників програм. До цього об'єднання під назвою Open Handset Alliance увійшли компанії, які отримали доступ до вихідного коду. Саме тому зараз з'являються у продажу перші телефони на базі цієї операційної системи таких лідерів галузі, як: HTC, Motorola, Samsung, Acer. Компанія Google грамотно продумала кампанію з просування своєї нової розробки.

Поява операційної системи Android, було довгоочікуваною подією в середовищі IT-технологій. Тому протягом останнього року просунуті користувачі з нетерпінням чекали виходу перших пристроїв мобільного зв'язку на базі цієї ОС.

Ця операційна система для смартфонів була розроблена на ядрі Linux і оснащена модифікованим Java-середовищем. Над подібними ідеями одночасно працювали і компанії-конкуренти, але Google по праву привернув вся увага публіки до свого продукту. Справа в тому, що Linux традиційно призначалася тільки для роботи на стаціонарних комп'ютерах і ноутбуках, тому в середовищі IT-розробників давно з'явилася думка про можливість створення її мобільної версії.

Операційна система Android виправдала очікування користувачів і викликала ажіотаж, компанія Google змогла претендувати на лідерство в області мобільних ОС. До цього компанії-виробники смартфонів пропонували власні розробки програмних платформ для своїх пристроїв. Також на ринок мобільних ОС без особливого успіху намагається пробитися старий добрий Windows. Здавалося б, таке розмаїття має порадувати споживачів, але не все так просто. Через відмінності в операційних системах утруднений запуск деяких мобільних додатків, які, наприклад, можуть працювати на Nokia і не знайти контакту з LG. Якщо ж Android стане незаперечним лідером серед мобільних ОС, в найближчі роки розробники напишуть сотні нових додатків під цю платформу, і у користувача не виникатиме таких проблем.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Майнінг: Що це таке?

КОМЕНТАРІ