Які є запчастини для пилососів?

Які є запчастини для пилососів?

12.04.18 23:34 0 1473

Пилососи бувають різними. Маленькі автомобільні і величезні промислові. Але все ж, нам ближче всього звичайний побутовий пилосос. Їх зараз теж така кількість моделей, що очі розбігаються. І з аквафільтром, і миючі, і з парогенераторами, і роботи-пилососи. Як і будь-яка техніка, пилосос, різних модифікацій, потребує правильною експлуатації, відповідного догляду та обслуговування, інакше ви ризикуєте зіткнутися з його поломкою. А для її ліквідацію доведеться купувати запчастини до пилососа (до речі, зробити це можна на сайті https://master-plus.co.ua/g18951085-zapchasti-dlya-pylesosov), або звертатися до майстра.

Найзатребуваніші запчастини

Не завжди придбання запасних частин для пилососа пов'язане з поломкою техніки. Навіть у справно працюючого помічника може зламатися або просто потертися щітка. Купівля нової допоможе швидко вирішити цю проблему. Головне, знати виробника пилососа і його модель, щоб вам підібрали саме ту щітку, яка потрібна.

Пилосос призначений для прибирання дрібного сміття та пилу з поверхонь. І все, що він збирає, виявляється в мішку для пилу. Є моделі з одноразовими мішками. Такий мішок просто викидається при заповненні. Для зручності експлуатації завжди потрібно мати запас мішків для вашого пилососа, щоб не бігати в пошуках потрібного, якщо раптом виявиться, що мішок в пилососі переповнений, а прибирати треба терміново. А є і багаторазові мішки. Але і їх потрібно періодично замінювати новими, щоб уникнути появи запаху і пилових кліщів.

Для установки мішка в камері пилозбірника є спеціальний утримувач мішка. Ця деталь зазвичай виготовлена  з пластику і може зламатися при необережному поводженні. Але і це не проблема, так як деталь легко замінюється.

Бувають, звичайно, і більш складні поломки. Найчастіше пилосос не працює з наступних причин:

  1. Якщо електроенергію не відключили, шнур цілий і вилка справна, то слід перевірити двигун. При постійному перегріві та прибиранні з засміченими фільтрами, по ще безлічі причин, двигун може зламатися і потрібно буде його замінити. Це одна з найнеприємніших поломок, які можуть трапитися, так як ціна на двигуни досить висока;
  2. Так само причиною, по якій пилосос, не працює може бути несправність пульта управління. У деяких моделях модуль управління - це не одна кнопка, а спеціальна плата. Ну і природно необхідно перевірити кнопку включення пилососа;
  3. У миючих моделях причиною некоректної роботи може стати несправність помпи для води;
  4. Щоб уникнути перегрівання двигуна фільтри побутового пилососа необхідно регулярно очищати, а також замінювати в міру необхідності;
  5. Зниження потужності всмоктування може бути пов'язане з пошкодженням шланга. В цьому випадку рекомендується придбати новий шланг. Трубка ламається не часто, але ситуації бувають різні.

Висновки

Всі запчастини для пилососів повинні вибиратися в точній відповідності з маркою і моделлю пилососа. Звичайно, всі розуміють, що деталі потрібно купувати хорошої якості, у відомих продавців. І тоді пилосос буде довгі роки надійним помічником при будь прибирання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ