На Житомирщині 124 призовники відправили на строкову військову службу

На Житомирщині 124 призовники відправили на строкову військову службу

13.04.18 08:46 0 412
Під час першої відправки у весняний призовний період 124 особи з Житомирської області направили до навчальних центрів.

Перша відправка призовників на військову службу проходила 10 квітня, на території Житомирського обласного військового комісаріату.

— За словами заступника Житомирського обласного військового комісара Олександра Реця, перші 124 призовники з Житомирщини направляються у навчальні центри «Десна» та «Старичі», де проходитимуть фахову підготовку. Після цього вони будуть направлені до військових частин. Термін проходження служби – 1,5 роки, для тих, хто має вищу освіту – 1 рік.

Загалом у весняний призовний період до Збройних Сил України, Нацгвардії та Державної спеціальної служби транспорту та Державної прикордонної служби з Житомирської області підуть служити майже 600 призовників.

В області відбір на строкову військову службу триватиме до кінця травня.

Нагадаємо, що у першому кварталі 2018 року 267 жителів Житомирщини підписали контракт із ЗСУ.

Довідково. При призові юнаки отримують грошову допомогу у розмірі 3,5 тис. грн. Вони перебувають на повному державному утриманні, а також щомісяця для додаткових потреб юнаки отримуватимуть 154-245 грн. При звільненні у запас їм виплачується вихідна допомога у розмірі від 1332 грн до 5960 грн залежно від посади. Під час проходження служби військові-стороковики також можуть отримати відпустку до 10 днів. У разі призову за юнаками зберігаються місце навчання та місце роботи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Владислав ...

КОМЕНТАРІ