Микола Кулеба: Житомирщина буде прикладом для інших областей у реформуванні інтернатів

Микола Кулеба: Житомирщина буде прикладом для інших областей у реформуванні інтернатів

13.04.18 10:14 0 475
У Житомирі розпочався дводенний тренінг зі стратегічного планування «Реформа закладів інституційного догляду та виховання дітей».

Відкриття тренінгу відбулось 12 квітня, за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, заступника голови ОДА Ярослава Лагути, керівника Європейського відділення Фундації Лумос Ірини Маланчук.

Заступник голови ОДА привітав гостей та міжнародних партнерів – представників Фундації Лумос на Житомирщині.

— «Сподіваюсь, що декількарічні питання, пов'язані з реформою закладів інституційного догляду, найближчим часом вийдуть на кінцеві результат і стратегічні плани. А під час роботи в групах ми вийдемо на більш конкретні рекомендації. Адже наш колективний розум покликаний зробити все таким чином, щоб Житомирщина була флагманом цієї реформи України», – зазначив Ярослав Лагута.

Процес реформування інтернатів передбачає в першу чергу запровадження і поширення нових форм сімейного виховання, а не закриття закладів.

За словами Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, Житомирська область на передовій щодо реформування закладів інституційного догляду, адже першою розробила проект регіонального плану реформування інтернатів.

— «Дуже приємно, що ми рухаємось далі. Дякую за таку злагоджену роботу. Реформа нелегка, але ми не перші це проходимо. Я налаштований оптимістично не лише на те, що ми зробимо хороший план, а й успішно його реалізуємо. Житомирщина буде прикладом для інших областей. Закликаю усіх бути максимально активними в дискусіях та роботах в групах. Адже від цього буде залежати, наскільки цей план буде ефективний для дітей, які живуть в інтернатних закладах і тих, які потребують якісних послуг», – наголосив Микола Кулеба.

Учасники тренінгу ознайомились із методологією оцінки закладів інституційного догляду та виховання дітей і критеріями реформування, яку розробили у Національному офісі з деінституалізації.

Наступний етап тренінгу – робота у групах щодо оцінки і ранжування інституцій, після чого кожна з груп презентує свої напрацювання.

Завтра, 13 квітня, учасники разом проаналізують системи інституційного догляду та виховання дітей та перспективи трансформації таких закладів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центральній частині ...
Наступна новина: В Тернополі розпорядження ...

КОМЕНТАРІ