Степан Барна: Саботажу медичної реформи в Тернопільській області я не допущу!

Степан Барна: Саботажу медичної реформи в Тернопільській області я не допущу!

13.04.18 11:19 0 480
Всі попереджені про відповідальність і контроль буде жорстким. Це питання не лише політичної відповідальності, а й відповідальності перед людьми. На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час прес-конференції з місцевими засобами масової інформації з приводу підписання декларацій із сімейними лікарями.

Головна мета підписної кампанії – дати пацієнтові самостійно можливість обирати свого лікаря.

«Для мене дуже важливо, як для представника органу державної влади, змінити обличчя медичної системи та змінити ставлення лікаря до пацієнта. І завдяки медичній реформі, яка стартувала з початку року, сімейний лікар вмотивований надавати якісні медичні послуги, адже тільки тоді він матиме фінансування, коли у нього будуть пацієнти. Фінансування буде надходити до лікарів із Національної служби охорони здоров'я. І тепер у нас не буде виникати запитання, чому 37% жителів Тернополя стикнулися з корупцією в медичних закладах», – зауважив голова ОДА.

На його переконання, медична реформа покликана концептуально змінити підхід до системи охорони здоров'я. Саме тому, варто акцентувати увагу людей на змінах, які відбуваються у цій галузі, та розповідати про переваги підписання декларацій із сімейними лікарями.

«Кампанія «Лікар для кожної сім'ї» не завершується і буде тривати щонайменше до липня поточного року. Також у пацієнта є можливість змінювати свого лікаря та перепідписувати декларацію з іншим лікарем. З липня кошти йдуть за пацієнтом. З нового року не буде такого фінансування, як тепер, тобто кошти з державного бюджету не будуть розподілятися пропорційно до кількості населення в розрізі районів, а чітко будуть передбаченні на кожного пацієнта та виділятимуться із Національної служби охорони здоров'я. Відповідно якщо пацієнт підписав декларацію із сімейним лікарем, то кошти надійдуть, якщо ж не визначився – змушений буде платити за кожен прийом до спеціаліста», – поінформував Степан Барна.

З точки зору розвитку області на даному етапі йдеться про формування певної родзинки, яка дозволить в перспективі говорити про отримання якісних послуг. «Хочемо, щоб Тернопільська область стала цетрам надання якісних медичних послуг і це повинно стати одним із пріоритетних напрямів розвитку не тільки галузі, а й нашого краю», – підсумував голова ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ