Павло Розенко: До 1 травня всі пенсії військовим мають бути перераховані і виплачені в повному обсязі

Павло Розенко: До 1 травня всі пенсії військовим мають бути перераховані і виплачені в повному обсязі

13.04.18 08:38 0 460
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко наголошує на персональній відповідальності керівників силових відомств та обласних управлінь Пенсійного фонду України у разі невчасного подання та оброблення документів, необхідних для здійснення перерахунку пенсій військовим пенсіонерам.

«Нагадую, що стоїть завдання не просто здійснити перерахунок пенсій, а забезпечити виплату вже перерахованих пенсій військовим до 1 травня 2018 року. І це завдання має бути виконане. Я наголошую на персональній відповідальності як керівників силових структур, які мають надати Пенсійному фонду необхідні довідки для перерахунку пенсій, так і на персональній відповідальності керівників обласних управлінь Пенсійного фонду України за невчасне оброблення відповідних документів», - сказав Павло Розенко під час селекторної наради.

За словами Павла Розенка, станом на в повному обсязі надійшли довідки про перерахунок пенсій фактично лише від Національної гвардії України, від Міністерства оборони - 99%, від МВС - 97%. Найменше довідок про перерахунок пенсій надійшло від СБУ, Мінінфраструктури, Мін'юсту та УДО. «Таким чином, з 544 тисяч військових пенсіонерів, які потребують перерахунку пенсій, ми маємо довідки лише для близько 500 тисяч пенсіонерів. Є певні питання і щодо пришвидшення роботи обласних управлінь Пенсійного фонду, адже станом на оброблено лише біля 72% тих довідок, які вже надані», - зазначив він, додавши, що з 544 тисяч пенсіонерів, які мають отримати перераховані пенсії, станом на вже отримали відповідні підвищені виплати близько 316 тисяч осіб.

«Безумовно, перерахунок пенсій військовим пенсіонерам має свою специфіку, яка полягає в багатокроковості цієї проблеми, але ще раз наголошую – до 1 травня всі пенсії мають бути перераховані і виплати мають бути здійснені в повному обсязі», - підсумував Віце-прем'єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 164,6 млн грн ...
Наступна новина: На Житомирщині 124 ...

КОМЕНТАРІ