Що таке лазерна рулетка і як нею користуватися?

Що таке лазерна рулетка і як нею користуватися?

13.04.18 11:59 0 1830

При будівництві і ремонті різних будівель не обійтися без проведення різних вимірювальних робіт. Сьогодні ми поговоримо про ту їх частини, коли потрібно виміряти різні відстані. Ще зовсім недавно для цього застосовувалася звичайна рулетка і за великим рахунком їй не було альтернативи.

Сьогодні ж все частіше в руках професіоналів можна побачити лазерний далекомір або кажучи простою мовою лазерну рулетку. Однак якщо ще кілька років подібний інструмент могли дозволити собі лише люди, які заробляють за допомогою нього гроші, то сьогодні, завдяки появі на ринку недорогих побутових (непрофесійних) інструментів, лазерна рулетка вже не здається розкішшю і все частіше використовується домашніми майстрами не тільки при проведенні ремонтних робіт, але і просто в побуті.

До речі, придбати її можна в інтернет-магазині http://instrumentik.kiev.ua/magazin/izmeritelnye-pribory/lazernye-dalnomery.html. А як влаштована лазерна рулетка і як нею користуватися, ми спробуємо розібратися нижче.

Як працює лазерна рулетка?

Суть роботи приладу полягає в формуванні лазерного променя, що відбивається від поверхні, відстань до якої ми вимірюємо, електроніка же переводить дані в звичні для нас міліметри і т. п.

Відразу хотілося б зауважити що, незважаючи на те, що деякі лазерні рулетки дозволяють вимірювати відстані до 200 метрів, в домашніх умовах необхідність подібних вимірів виникає дуже рідко. Саме тому краще придбати прилад, який обмежений здатністю проводити вимірювання, наприклад до 50 метрів.

Що ж стосується точності проведених вимірювальних робіт, то основна маса лазерних рулеток дозволяє проводити вимірювання з точністю до 1,5-2 мм, що з лишком перекриває можливості звичайних рулеток, отже, вибираючи прилад для побутових потреб, не слід робити особливий акцент на цьому параметрі.

Як користуватися лазерної рулеткою?

Користуватися лазерним далекоміром досить просто, достатньо встановити його в початкову точку вимірюваного відстані і активувати функцію вимірювання. Слід пам'ятати, що для досягнення максимальної точності отриманих результатів, особливо при вимірюванні великих відстаней, необхідна фіксація лазерної рулетки, для цього вона встановлюється на штатив.

Важливо відзначити і той факт, що при проведенні робіт категорично забороняється направляти прилад в сторону людини, тому що лазерний промінь при попаданні в око, може привести до непоправних порушень зору.

Крім того, в яскраву сонячну погоду, проведення вимірювань може бути ускладнене через нечітку видимість лазерної точки, на допомогу в цьому випадку можуть прийти спеціальні окуляри, зазвичай їх можна придбати в місці продажу самих далекомірів.

Якщо Ви плануєте користуватися лазерної рулеткою на вулиці і вимірювати великі відстані, тоді Вам буде потрібна спеціальна відображаюча пластина (візир), вона допоможе без зусиль відшукати точку від лазера.

В іншому застосування лазерних далекомірів не викликає пробем і працювати з ним може одна людина, навіть проводячи вимірювання недоступні для звичайних вимірювальних приладів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У 12 районах Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ