Особливості ювелірних виробів c бурштином

Особливості ювелірних виробів c бурштином

13.04.18 14:10 0 1456

Володіючи невисокою вартістю і будучи особливим каменем в лінійці виробництва ювелірної промисловості, бурштин має істотну особливість, яка відрізняє його від інших дорогоцінних і напівкоштовних каменів, а саме бурштин як би уособлює сутність живої природи. А вся справа в тому, що бурштин по суті - це маленький згусток соснової смоли, який на протязі декількох століть перетворився в твердий і красивий кристал. Протягом багатьох століть бурштин користується особливою популярністю при виготовленні всіляких ювелірних прикрас.

Однак не тільки доступна широкому прошарку населення ціна робить цей камінь популярним, як вважають, бурштин володіє дуже позитивною енергетикою, яка асоціюється з теплом і сонцем (більш детально, про бурштин можна прочитати на сайті https://yantar.in.ua/blog). При цьому потенційному покупцеві необхідно знати, що ювелірні прикраси з бурштином вибирати потрібно дуже ретельно і також ретельно за ними доглядати.

Особливості та властивості бурштину

Бурштин використовується людиною дуже давно, він згадується в літописах Стародавнього Єгипту і Стародавньої Греції, а також має безліч поетичних назв - «сльози моря», «дар сонця» і т. п. За своїм складом - це органічний мінерал або скам'яніла смола хвойних дерев. Багато мільйонів років хвойні породи дерев, що пролежали на дні морів природним чином, перетворювали смолу в бурштин, який поступово вимивався з морських відкладень хвилями.

Як правило, природний бурштин, що видобувається, представляє собою невеликі камінчики в середньому 2-3 см в діаметрі, хоча іноді трапляються й дуже великі екземпляри вага яких досягає 6-7 кг. Бурштин в природі зустрічається в самих різних колірних відтінках: від біло жовтого до яскраво червоного, проте в своїй переважній більшості це мінерали сонячно-жовтих кольорів.

Ювелірні прикраси з цього мінералу привертають до себе увагу не тільки своєю красою, бурштину також притаманні лікувальні властивості. Наприклад, намисто з цього каменю надає дуже сприятливий вплив на здоров'я щитовидної залози, а крім того, вважається що бурштин володіє дуже позитивною аурою і захищає свого власника від всіляких вроків. Також вважають, що якщо вагітна дівчина буде носити прикрасу з бурштином всю вагітність, то її дитина народиться здоровою і щасливою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ