Коли люди найчастіше звертаються до кардіолога?

Коли люди найчастіше звертаються до кардіолога?

13.04.18 23:00 0 1243

Болі в області серця - це найбільш часта причина відвідування лікаря-кардіолога. Крім душевних переживань, є ще ряд причин її виникнення. Тому для профілактики захворювань серця потрібно відвідувати кардіолога раз на півроку. До речі, на сайті https://www.doctis.ru/ ви можете задати питання лікарю кардіологу (ask a question to a cardiologist, задать вопрос врачу кардиологу) і отримати кваліфіковану відповідь.

Найчастіше до кардіолога звертаються з такими симптомами, як: біль, тяжкість, відчуття незручності або перебоїв в серці. У цьому випадку проводиться симптоматичне лікування і паралельно з'ясовується головна причина виникнення такої симптоматики. Порушення кардіологічного характеру дуже важливо лікувати на самому початку, щоб уникнути подальшого розвитку процесу, оскільки це одна з найбільш важливих систем організму.

Діагностика хвороб серця

Серцево-судинна патологія, незважаючи на прогрес сучасної медичної науки, залишається однією з найбільших проблем в збереженні здоров'я людини. У структурі захворюваності і смертності захворювання серця та судин займають провідне місце. Стреси, неправильне харчування, особливості розвитку організму, шкідливі фактори навколишнього середовища - все це негативним чином позначається на роботі серця і судин. У той же час найменші зміни в злагодженій роботі органів кровопостачання призводять до непоправних наслідків. Тому дуже важливо проходити профілактичні огляди у кардіолога, а при наявності відхилень дотримуватися всіх рекомендацій фахівця.

Кардіолог - це лікар, який займається профілактикою, діагностикою та лікуванням захворювань серця і судин. З урахуванням того, що на сьогодні коло використовуваних кардіологом методів значно розширилося і серце вже далеко не той загадковий орган, яким він був ще 100 років тому, кваліфікований фахівець в досить стислі терміни може провести обстеження, виявити відхилення, поставити діагноз і призначити лікування.

Перш ніж приступити до обстеження з використанням складних інструментальних методів, кваліфікований лікар завжди звертає увагу на скарги пацієнта та історію хвороби. При огляді кардіолог за допомогою фонендоскопа прослуховує роботу серця і вимірює артеріальний тиск. На підставі отриманих даних складається загальна картина про людину і її проблеми зі здоров'ям. З урахуванням цих даних планується додаткове обстеження за допомогою ЕКГ, УЗД серця і судин, вимірювання артеріального тиску в динаміці і т. д.

Широкий арсенал з медикаментозних засобів і хірургічних методів дозволяє досить тривалий час компенсувати наявні відхилення і не дає можливості прогресування патології.

Крім сказаного лікар-кардіолог проводить медико-соціальну експертизу, оцінку працездатності пацієнта, експертизу функціональних можливостей організму, дає направлення на хірургічне лікування, проводить корекцію харчування і способу життя пацієнта.

Показання для відвідування кардіолога-фахівця:

  • Перебої в роботі серця;
  • Хрипкий кашель, важке дихання зі свистом, задишка після занять фізичним навантаженням;
  • Виникнення больових відчуттів, давлячого або ниючого характеру;
  • Раптово виникаюче відчуття тяжкості;
  • Зміни серцебиття.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Go-Flex для суглобів: ...
Наступна новина: Кому доверить ремонт ...

КОМЕНТАРІ