Чернігів: Якою має бути протипожежна безпека в освітніх закладах?

Чернігів: Якою має бути протипожежна безпека в освітніх закладах?

14.04.18 10:04 0 882
Стан пожежної безпеки в навчальних закладах обласного центру та невідкладні заходи щодо його поліпшення обговорили під час робочої зустрічі 12 квітня начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура та керівник міського відділу Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області Петро Дьогтяр.

У навчальних закладах освіти Чернігова проводяться належні заходи щодо дотримання норм пожежної безпеки. Серед планів на найближчий час зокрема: підвищення вогнестійкості будинків та споруд закладів освіти, обладнання їх системами пожежної автоматики і виведення сигналів від систем на пульти пожежного спостереження; забезпечення індивідуальними засобами захисту.

На предмет дотримання норм пожежної безпеки, за інформацією Управління ДСНС у Чернігівській області, рятувальники перевірять понад тисячу громадських закладів Чернігівщини. Як відомо, такі перевірки наразі тривають по всій країні за ініціативою Уряду України.

Перевіркам у Чернігові та області підлягають 1166 об'єктів, у тому числі: 151 торговельний центр, 65 лікувальних закладів, 950 шкіл і дитячих садків. Розпочато огляд стану техногенної та пожежної безпеки у 114 закладах: 100 дошкільних та загальноосвітніх навчальних, 2 — охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням, а також у 12 торговельних підприємствах, культурно-видовищних та дозвіллєвих установах.

Довідково:

За інформацією управління освіти міської ради, з метою усунення недоліків спільними зусиллями обох відомств торік проведена низка планових та позапланових перевірок закладів освіти. Приведено в належний стан шляхи евакуації.

За рахунок бюджетних коштів по можливості галузеві будівлі, споруди та приміщення забезпечені первинним засобами пожежогасіння, здійснено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників.

Минулого року проведена реконструкція покрівель із встановленням шатрових дахів з відповідною обробкою вогнезахисним розчином у школах №14, 36, колегіумі №11, ДНЗ №1, 21, 46, 48.

Згідно з програмою «Освіта в житті нашого міста на 2017-2021 роки» приведені в працездатний стан системи зовнішнього протипожежного водопостачання на територіях закладів освіти. Зокрема, у 2017 році управлінням освіти спільно з КП «Чернігівводоканал» відремонтовані пожежні гідранти на територіях шкіл №12, 28, ліцею №15, ДНЗ №53. Разом з тим заплановані ремонтні роботи на території ДНЗ №46.

Одночасно в навчальних закладах організовані Тижні безпеки життєдіяльності, здійснюються практичні заняття з учасниками освітнього процесу щодо дій в разі виникнення пожежі, проводяться навчання керівників закладів освіти з питань пожежної безпеки.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ