На Тернопіллі козлівській громаді офіційно передали у комунальну власність землі поза межами населених пунктів

На Тернопіллі козлівській громаді офіційно передали у комунальну власність землі поза межами населених пунктів

14.04.18 12:22 0 616
Козлівська громада Козівського району вже може розпоряджатися землею поза межами населених пунктів, адже відбулося підписання між головою ОТГ та головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області акта про передачу 372 гектарів землі у комунальну власність. Привітав із таким кроком громаду очільник Тернопільщини Степан Барна.

«В мене буквально вчора була розмова з Олександром Колотіліним, виконуючим обов'язки Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, і він попросив мене передати Козлівській громаді вітання у зв'язку з тим, що ви отримуєте у власне розпорядження 372 гектари землі за межами населених пунктів. Тепер ви самі будете визначати, які доходи отримаєте, яка оціночна вартість землі та як мудро скористатися цією землею», – наголосив Степан Барна.

Він зауважив, що ефективність використання земельних ділянок повинна полягати не в тому, щоб розділити їх між господарствами, а щоб створити на цій землі індустріальний парк чи кооперативи, що у свою чергу принесе дохід до місцевого бюджету громади.

« ОТГ повинні бути локомотивами державної політики, які забезпечать освоєння земельних ресурсів. Власне, такі кроки мають бути лейтмотивом ефективності використання землі. В цьому напрямку ми маємо працювати і використовувати наші можливості», – зазначив голова ОДА.

Нагадаємо, у лютому поточного року Степан Барна під час передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність вручив Меморандуми про співпрацю головам об'єднаних територіальних громад. Рішення про передачу земель прийнято Урядом України 31 січня 2018-го року. У зв'язку з цим між Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області та 40 об'єднаними територіальними громадами області було підписано Меморандуми про співпрацю. Згідно з документами, загалом громади отримають майже 40 тис. га землі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ