Ламінатор: по це таке?

Ламінатор: по це таке?

16.04.18 19:35 0 4103

Ламінатор - це обладнання, призначене для захисту інформації від механічних пошкоджень. Існує чимало модифікацій і видів ламінаторів. Вибирати їх слід, спираючись на багато критерії, серед яких: ціна, робочий об'єм, вартість витратних матеріалів, призначення і так далі. До речі, в Києві придбати собі ланінатор можна в інтернет-магазині http://sg-kiev.com/laminatory/laminatory-konvertnye.

Ламінування являє собою процес закочування в плівку документа або фотографії, що значно подовжує термін їх служби, а також захищає від механічних пошкоджень.

Ламінування набуло широкого застосування з поширенням сувенірної продукції. Такий постпресс давно і міцно увійшов в ужиток в багатьох областях поліграфії та дизайнерсько-оформлювальних роботах.

Ще кілька десятків років тому процедура ламінування була доступна лише великим поліграфічним підприємствам. Захисний матеріал виготовлявся з сольвентного клею і розчинників. При такому "сольвентному" способі ламінування повинно було пройти кілька діб, перш ніж клей закріплювався, і матеріал можна було використовувати. Це було дорого і довго.

Лише в останній чверті ХХ століття було розпочато виробництво "бессольвентного" клею, який не вимагав розчинників. З ним не потрібно було встановлювати спеціальні системи просушки, що призвело до значної економії часу і коштів.

Типи ламінаторів

На сьогоднішній день, існує кілька типів ламінаторів. Залежно від нагрівальної системи розрізняють ламінатори:

  • з гарячими пластинами;
  • з валами зовнішнього;
  • внутрішнього нагрівання.

У ламінаторах з холодними валами плівка для ламінування накочується до заготовки на виході. Така технологія дає невисокі результати. Тому ця система вважається застарілою. Поступово всі фірми переходять на використання в своєму виробництві ламінаторів з гарячими валами зовнішнього нагріву.

У таких машинах вал обертається усередині печі і в міру цього обертання акумулює тепло. У момент прикочування плівки тепло передається заготовці. У більш дорогих моделях встановлено 2 додаткових вала, що підвищує якість ламінування.

Якість такої продукції є досить високою, щоб бути придатним для ламінування фотографій і будь-яких інших глянцевої поверхонь. Ціна на такі ламінатори стала цілком доступною, так що їх цілком може дозволити собі будь-яка фотостудія, навіть найменша.

Розрізняються ламінатори не тільки конструкцією, ціною і витратними матеріалами, а й тиражем, для якого вони призначені. Пакетні ламінатори призначені для малих тиражів, іноді не більше одного документа за зміну. Рулонні ламінатори - це обладнання для друкарень та поліграфічних ділянок. Їх застосування рентабельне тільки при великих тиражах.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Товарний бетон: ...
Наступна новина: В чем заключаются главные ...

КОМЕНТАРІ