На Тернопільщині посадили алею пам’яті Володимира Федорчука

На Тернопільщині посадили алею пам’яті Володимира Федорчука

17.04.18 11:24 0 795
Алея пам'яті Володимира Федорчука з'явилася на Тернопільщині у місті Підгайці. Дерева в честь пластуна-сеньйора, який був талановитим виховником та борцем за волю України, членом куреня «Сіроманці», учасником Майдану та учасником бойових дій на Сході України, посадили пластуни разом з головою Тернопільської облдержадміністрації Степаном Барною та головою Підгаєцької райдержадміністрації Аллою Колодницькою.

Дерева висадили у найбільше пластове свято «День першої пластової присяги».

Також під час окружних урочистостей пластуна-сеньйора Володимира Федорчука посмертно нагородили бронзовим хрестом за геройський чин, врятування життя поранених під час революції Гідності 2013-2014 р.р., участь в антитерористичній операції на Сході України у 2015 р., а також за спробу врятування життя юнака Максима Скасківа 20 червня 2017 р. на Дністрі в с. Устя, Монастириського району.

За словами Степана Барни, Володимир Федорчук став прикладом самопожертви та відданості ідеалам Пласту: « більше сотні вихованців Пласту є учасниками бойових дій на Сході України та захищають нашу державу від зовнішнього окупанта. Вірю в те, що ми виховаємо не одне покоління пластунів, яке робитиме усе для того, щоб Україна була високоморальною та високосвідомою державою».

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1245576575545925

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Директором Агенції ...
Наступна новина: Юні тернопільські ...

КОМЕНТАРІ