«Про важливе»: Володимир Богайчук розповів про впровадження в області медичної реформи

«Про важливе»: Володимир Богайчук розповів про впровадження в області медичної реформи

17.04.18 08:24 0 528
З 2 квітня розпочався новий етап медичної реформи, який стосується підписання декларацій із сімейними лікарями, а це означає, що тепер пацієнт має право обрати для себе лікаря незалежно від місця реєстрації та від регіону. Адже завдяки реформі гроші ідуть за пацієнтом. Про це зазначив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Богайчук під час програми «Про важливе», що виходить на телеканалі ІНТБ.

За його словами, до підписання декларацій готові й сімейні лікарі, й центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії. Всі медичні заклади області під'єднані до єдиної електронної системи, яка працює на рівні міністерства охорони здоров'я.

Крім того, у студії обговорили про те, які переваги надання такої медпослуги та як це працює на практиці, а також про те, скільки етапів має підписання декларацій із сімейними лікарями. Як зазначив Володимир Богайчук, обмежень у підписанні декларацій немає, пацієнт може змінювати лікаря. Утім, відповідальність сімейного лікаря і пацієнта зростають. Вони мають активно взаємодіяти між собою у плані обстежень, перевірок та лікування.

Це не єдина тема, яку обговорили під час ефіру. Йшлося також й про те, як в області впроваджується проект будівництва амбулаторій у контексті розвитку сільської медицини. На розвиток сільської медицини, нагадаємо, область отримала 179 млн. грн. Зокрема, за ці кошти заплановано побудувати 18 амбулаторій, закупити автомобілі для лікарів та закупити нове обладнання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Майже 350 тис. грн ...

КОМЕНТАРІ