В Житомирській області топ-5 можливостей для активних та креативних

В Житомирській області топ-5 можливостей для активних та креативних

17.04.18 09:09 0 601
Запрошуємо активних і креативних представників громадського сектору до огляду топ-5 можливостей: навчання, конкурси та стипендії. Грант «Громадськість за проєвропейські зміни в Україні»

Останніми роками роль громадянського суспільства в Україні різко зросла на тлі революції і створення нового проєвропейського уряду. Однак спроможність різних організацій громадянського суспільства (ОГС) проводити моніторинг, брати участь у політичному діалозі та громадських інформаційно-просвітницьких кампаніях обмежена через труднощі аналітичного, організаційного та фінансового характеру. Особливо гостро ця проблема стоїть у регіонах.

Отож, мета конкурсу – зростання залучення організацій громадянського суспільства до процесів моніторингу та публічного діалогу з органами влади щодо секторальних реформ у відповідності до виконання Угоди про асоціацію в таких секторах як правова, конституційна, судова та виборча реформи, фінансування політичних партій, реформа державного управління, охорона здоров'я, охорона довкілля, енергетика, транспорт, земельна реформа, технічні бар'єри в торгівлі та спрощення торгівлі, контроль безпеки продуктів харчування.

До участі у конкурсі запрошуються неприбуткові організації громадянського суспільства, які офіційно зареєстровані в одній із 11 запропонованих областей України: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька області.

Подача заявок до 14 травня 2018 р. – 18:00 год.

Деталі:http://www.ier.com.ua/ua/Grants?pid=5336.

Стипендії для дослідників від фундації Gerda Henkel

Центр передових досліджень в Софії оголошує конкурс на подання заявок на стипендіальну програму Gerda Henkel для фундаментальних досліджень у галузі гуманітарних та соціальних наук.

Деднайн подачі заявок: 31 травня

Робоча мова: англійська

Стипендії разом з п'ятимісячним терміном перебування надаються в рамках програми CAS Advanced Academia для підтримки докторів філософії з наступних країн: Афганістану, Білорусі, Китаю (тільки Тибетська та Синьцзянська автономні області), Казахстану, Киргизстану, Молдови, Монголії, Росії, Таджикистану, Туркменістану, України та Узбекистану.

Деталі:https://www.prostir.ua/?grants=stypendiji-dlya-doslidnykiv-vid-fundatsiji-gerda-henkel

Програма Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив на 2018-2019 рік

Посольство Канади в Україні оголошує відкриття програми Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив на 2018-2019 рік та оголошує конкурс проектів. Останній термін подання заявок – 20 квітня 2018 року (не пізніше 17:00).

Проекти Канадського Фонду повинні відповідати принципам орієнтованого на результати менеджменту та враховувати основи гендерної рівності. Тому проекти мають чітко відображати цілі проекту, очікувані результати та необхідні ресурси.

Всі ініціативи Канадського Фонду повинні публікувати результати проекту у місцевих засобах інформації та зобов'язані розповсюдити результати серед інших громад та регіонів.

Деталі:https://www.prostir.ua/?grants=posolstvo-kanady-oholoshuje-vidkryttya-prohramy-kanadskoho-fondu-pidtrymky-mistsevyh-initsiatyv-na-2018-2019-rik.

Новий проект УФБ шукає викладачів курсу з соціального підприємництва

17 травня 2018 року Український форум благодійників в рамках проекту "Соціальне підприємництво: досягнення соціальних змін за ініціативою знизу" проводить воркшоп "Курс "Вступ до соціального підприємництва: досвід викладання в університетах України та світу".

Команда проекту запрошує викладачів, які вже читають цей курс у ВНЗ, долучитися до процесу його удосконалення, стандартизації, методичного наповнення та передачі широкому колу зацікавлених навчальних закладів.

Мета – розробити та впровадити навчальних курс з соціального підприємництва у ВНЗ, який би відповідав сучасним світовим стандартам викладання цієї дисципліни. Аби реалізувати це масштабне завдання, потрібна допомога досвідчених викладачів.

Детальна інформація та реєстрація за посиланням:https://goo.gl/forms/aCzN7CxgeaDayaJV2.

Конкурс «Новела по-українськи»

Громадська організація Європа без бар'єрів» оголошує про спеціальну відзнаку у рамках конкурсу «Новела по-українськи»-2018, який проводиться журналом «Країна», і темою якого цього року став «безвіз».

Право на свободу пересування належить до основоположних прав, визначених Загальною декларацією прав людини ООН і Європейською конвенцією з прав людини. Вільний рух осіб усередині країни і можливість її залишити та повернутися є одним з індикаторів рівня розвитку демократії, свободи та відкритості суспільства.

При цьому вже традиційно право на свободу пересування вступає в конфлікт з міркуваннями безпеки, якими обґрунтовують ті чи інші його обмеження. Питання, де має завершуватися безпека, і починатися свобода, завжди залишається відкритим, і тому, можливо, особливо придатним для обговорення художніми засобами.

Відзнаку отримає той твір з-поміж фіналістів конкурсу, який найліпше, на думку сформованої «Європою без бар'єрів» комісії, відобразить проблематику взаємин між свободою пересування та безпекою, і нову ситуацію в Україні після набуття «безвізу».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: 18 квітня - ...

КОМЕНТАРІ