Які існують способи очищення колодязя?

Які існують способи очищення колодязя?

17.04.18 14:18 0 1726

Щоб кількість води була достатньою, а водопровідна система працювала правильна, чистка колодязів є обов'язковою та повинна виконуватися правильно. Щоб колодязь не замулювався і продовжував повноцінно функціонувати, власник даної споруди повинен знати, як здійснюється чистка колодязя. Саме про це ми і поговоримо далі і розповість нам про чистку колодязів співроібтник компанії «Старый колодец», яка безпосередньо займається чисткою колодязів в московській області (більш детально дивіться тут).

На даний момент є декілька способів очищення об'єкту. Який з них використовувати, залежить від того, який характер забруднень і яке пристосування для чищення колодязя нам буде потрібно. Якщо забруднення дуже сильне, можуть знадобитися навіть комплексні заходи. Існують такі види чистки:

  • профілактична;
  • капітальна (може бути ручною або дренажною).

Профілактичне очищення

Щороку після того, як снігу зійдуть, необхідно зробити профілактику, використовуючи для цього пристрій ківш, щоб видалити мул і пісок, що накопичуються на дні. Застосовують також перманганат калію. Розчин готують наступним чином: на відро води додають ложку речовини, а потім виливають в колодязь. Через кілька годин воду потрібно повністю відкачати. Зливати можна на город, така вода теж злегка продезинфікує ділянку від мікробів і бактерій. Очищений колодязь може експлуатуватися в звичайному режимі.

Ручне очищення

При ручному очищенні колодязя, чистять спочатку з використанням механічних пристроїв. Існує кілька етапів, які передбачає цей тип очищення:

  1. підготовчий (готуємо все необхідне обладнання і матеріали);
  2. зливаємо воду;
  3. здійснюємо механічну очистку шахти;
  4. чистимо дно, при необхідності міняємо фільтр;
  5. перевіряємо і відновлюємо герметичність швів (де це необхідно);
  6. дезінфікуємо.

Дренажна чистка

Дренажний тип очищення колодязя використовується в тому випадку, якщо сталося замулювання, на дні з'явилася велика кількість піску і глини. Для такого способу очищення потрібна спеціальна техніка - дренажний насос. Якщо вирішили самостійно виконувати очистку криниці, тоді краще використовуйте заглибний тип дренажний насос.

Насосна установка повинна підбиратися таким чином, щоб повністю відповідати за вимогами потужності глибині та обсягу колодязя. Вона повинен мати хорошу витрата і могти використовуватися в умовах брудної води. Це означає, що чим потужніша і більша витрата насоса, тим краще. Для цих цілей можуть застосовуватися насоси для відкачування фекалій.

Таку процедуру необхідно робити кілька разів на рік. Спочатку потрібно усунути з поверхні листя та інші предмети. На жаль, уникнути забруднення неможливо, але це ще не привід, щоб не використовувати колодязі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Юні тернопільські ...
Наступна новина: Оконный профиль Rehau

КОМЕНТАРІ