Майбутнє сонячної енергетики

Майбутнє сонячної енергетики

17.04.18 17:11 0 1070

Енергія сонця є, мабуть, самим природним і красивим рішенням для задоволення наших енергетичних потреб. Сонячні промені дають планеті величезний енергетичний потенціал - за оцінками уряду США, Земля отримує понад 173 000 терават енергії щорічно, що перевищує необхідну кількість у 10 000 разів.

Складність завдання полягає в тому, щоб накопичувати цю енергію. Протягом багатьох років, низька ефективність сонячних батарей разом з їх дорожнечею відштовхувала споживачів від придбання через економічну невигідність.

Однак ситуація змінюється. У період з 2008 по 2013 рік ціна на сонячні батареї впала більш, ніж на 50 відсотків. За оцінками експертів, тенденція триватиме. Згідно з дослідженнями в Великобританії, фінансова доступність сонячних батарей призведе до того, що lо 2027 енергія сонця займе 20 % від всесвітнього споживання енергії. Таке було неймовірно ще кілька років тому.

У той час як технології поступово стають все більш доступними, питання постає про прийняття їх в маси. Отже, який же можливий розвиток сонячної енергії? Розповість нам про це співробітник компанії "Природна Енергія": http://nenergy.com.ua/product-category/solnechnie-batarei/, в якій безпосредньо можна придбати сонячні панелі для дому.

Бізнес

Кожна нова технологія відкриває можливості для бізнесу. Tesla і Panasonic вже планують відкриття величезного заводу з виробництва сонячних панелей в Буффало, штат Нью-Йорк. PowerWall, розроблений компанією Tesla Motors, є одним з найвідоміших побутових пристроїв зберігання енергії в світі. Великі гравці - не єдині, хто виграє від розвитку цієї технології.

Землевласники і фермери зможуть здавати в оренду свої території під будівництво нових сонячних ферм. Попит на кабелі середньої напруги так само може зрости, тому як батареї необхідно підключити до мережі.

Плавальні панелі

У деяких країнах місця для плантацій сонячних батарей відсутні. Хороше рішення - це батарея, яка знаходиться на воді. Ciel & Terre International, французька енергетична компанія, працює над великим проектом плаваючих сонячних панелей з 2011 року. Біля берегів Великобританії вже встановлена пробна версія. На даний момент реалізація даного проекту розглядається в Японії, Франції та Індії.

Бездротове живлення з космосу

Японське космічне агентство вважає, що «чим ближче до Сонця, тим більша можливість накопичувати і ефективно управляти енергією». Проект космічних сонячних енергетичних систем планує запустити батареї на навколоземну орбіту. Зібрана енергія буде передана назад на Землю по бездротовій мережі за допомогою мікрохвиль. Технологія стане справжнім проривом в науці, якщо проект обернеться успіхом.

Дерева-накопичувачі енергії

Фінська команда дослідників працює над створенням дерев, які накопичують сонячну енергію в листі. Найімовірніше, дерева будуть надруковані 3D принтером з використанням біоматеріалів, які імітують органічну рослину. Кожен листочок генерує енергію з сонячного світла, але так само використовує кінетичну енергію вітру. Дерева розраховані на функціонування як в приміщенні, так і на відкритому повітрі. Проект в даний час на стадії прототипної розробки в Технічному дослідному центрі в Фінляндії.

Ефективність

В даний час, ефективність - це найбільша перешкода для розвитку сонячної енергії. На даний момент, більше 80 % всіх сонячних батарей мають енергетичну ефективність менше 15 %. Більшість цих панелей стаціонарні, в зв'язку з чим вони пропускають велику кількість сонячного світла. Покращений дизайн, склад і застосування поглинаючих сонячне світло наночастинок підвищить ефективність.

Висновок

Сонячна енергія - це наше майбутнє. В даний час людина робить лише перші кроки в розкритті справжнього потенціалу Сонця. Ця зірка дає нам набагато більше енергії, ніж людство споживає щорічно. Світові дослідники працюють над тим, щоб вивести найефективніший спосіб накопичення і перетворення сонячних променів в енергію.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Почему выбирают лечение ...
Наступна новина: История и конструктивные ...

КОМЕНТАРІ