Великої повені Чернігів не очікує,але до неї готовий

Великої повені Чернігів не очікує,але до неї готовий

18.04.18 12:13 0 546
Станом на 17 квітня рівень води в Десні в межах міста Чернігова за минулу добу піднявся на 6 см і наразі його показник - 548 см над «0» поста. Запас до виходу на заплави складає 132 см. Такі дані повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун 17 квітня, на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

Якщо проаналізувати останні 12 років, включаючи й поточний, то бачимо наступне: станом на 1 квітня цього року був найнижчий показник рівня води у Десні за останні роки – 324 см. Але станом на понеділок він уже був чи не найвищим за всі ці роки, оскільки потепління було різким і вода прибувала дуже швидко.

Але на вода вже піднімається не дуже різко: від 6 до 10 см щодоби. За словами Григорія Годуна, якщо така динаміка збережеться протягом наступних двох тижнів, то до кінця квітня вода може зупинитися.

Контроль за рівнем води ведеться щоденно, особливо у тих місцях, де можливі переливи. Зокрема, це території біля «Парк готелю Чернігів» та оздоровчого комплексу «Княжий град».

На минулому тижні спеціалісти відділу НС та ЦЗН міської ради, районних рад у місті Чернігові здійснювали рейди по будинках, які потенційно можуть бути підтопленими. Усім мешканцям роз'яснили, що потрібно робити у разі надзвичайної ситуації. У тих будинках, де не відкривалися двері, були залишені пам'ятки з необхідною інформацією.

Спеціалісти також встановили, скільки у цих будинках проживає дітей, осіб з інвалідністю та скільки людей загалом потребує тимчасового відселення у разі сильної повені – це 722 особи. Але після проведених обстежень будинків, що здійснювалися працівниками Новозаводської районної у місті Чернігові ради, які оглянули й будинки у районі Чернігівської ТЕЦ та по вул. Кропивницького, з'ясовано: якщо буде потрібна евакуація, то в середньому необхідно буде розселити близько 150-200 осіб. За потреби їх будуть розміщати у будівлях міських шкіл: № 2, 3, 4, 16, 24.

За станом здоров'я евакуації до медичних закладів міста у разі підтоплення потребують 63 людини.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підкреслив, що всі ці заходи будуть актуальними, якщо рівень води в річці Десна буде перевищувати 730 см над «0» поста, а на деяких окремих ділянках – 740 см. Але, на щастя, беручи до уваги темп зростання рівня води за останні кілька діб, цього року все це не очікується. Прогнозно рівень води досягне десь 640 см.

- Якщо найближчі 15 діб такий темп зростання рівня води зберігатиметься (+6 см), то рівень води складатиме близько 640 см. Цей показник не є критичним, він не становить загрози для мешканців цих будинків. Усі ці заходи розглядаються тільки теоретично. Попередньо поки що великих підстав для побоювання серйозного підтоплення немає, - зазначив міський голова.*/blockquote

*/blockquote

Крім того, він додав, що розлив на міському пляжі «Золотий берег» інфраструктуру не пошкодить. А пісок, якщо буде необхідно, буде підвезений.

- Пляж підтоплений, але ця вода зійде. Порядок на пляжі буде наведений. Все на пляжі зроблено якісно, але якщо щось потребуватиме ремонту – ми відновимо, - сказав міський голова.*/blockquote

*/blockquote

Під час засідання Чернігівський міський голова ще раз звернув увагу, що повінь - це нормальне природне явище. Наразі не очікується значного розливу річки, який би ніс загрозу для мешканців міста.

*/blockquote

*/blockquote

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Рівень води в ...

КОМЕНТАРІ