Чернігів купує тролейбуси по найнижчих в Україні цінах

Чернігів купує тролейбуси по найнижчих в Україні цінах

18.04.18 11:08 0 486
Ціни, за якими Чернігів збирається взяти у лізинг 12 тролейбусів, та саму необхідність їх придбання публічно прокоментував Чернігівський міський голова. На традиційній щотижневій міській нараді він спеціально зупинився на цій темі.

Владислав Атрошенко:

- Є різні дописи та публікації в пресі, один з них я хочу прокоментувати. Цей допис стандартний. Не хочу називати ЗМІ, але він завжди критично налаштований на «всі і вся». Ця публікація стосується закупівлі тролейбусів. У ній стверджується, що нібито тролейбуси будуть купуватися по завищеним цінам і ми переплачуємо. Чому ми беремо кредит на тролейбуси, а не беремо кредит на дороги.

Це писав журналіст, якому трішки потрібно підняти базову економічну освіту.

Перше - щодо ціни:

Ціна тролейбусів - 4 млн 250 тис грн. Проаналізуйте ціну на них по Україні. Згадайте результати двох останніх торгів, які ми вели по 6-8 місяців. І врахуйте, що відтоді навіть ціна металу зросла на 30%.

Я свідомо кажу всім: названа ціна не містить корупційної складової. Практично вона відповідає рентабельності виробництва у 3-4%.

Розумієте, коли говорять, що щось дорого – то висловлюють думку, враження. Зараз усе дорого. Але коли звучить конкретне звинувачення у завищенні ціни - то для таких заяв потрібно мати якісь підстави. Я відповідально кажу, що ця ціна не містить абсолютно нічого того, що цим авторам ввижається.

— Друге - чому кредит?

Закупівля електротранспорту здійснюватиметься по схемі лізингу з одним із державних банків по кількох причинах.

Перша причина – у нас застарілий парк комунального електротранспорту. І його стан такий, що ми досить значні кошти змушені витрачати на відновлення старого парку, а тролейбуси після цього відновлення працюють дуже невеликий термін часу. Так робити невигідно, адже це дуже дорогий ремонт.

Друга причина – небезпека. Вже є факти, коли за вологої погоди всередину салону йде пробій струму.

Третя причина – у нас немає абсолютно ніякої інформації, коли нам дадуть чи не дадуть кредит у Європейському інвестиційному банку. Банк усе влаштовує, документи подані, зауважень по документації немає. Але в нас ні по термомодернізації, ні по електротранспорту немає абсолютно ніякого розуміння, яка там внутрішня процедура, якій її термін, коли кредит нададуть чи не нададуть. У нас немає цієї інформації. Ми не можемо в цих умовах планувати господарську діяльність комунального підприємства. — Тому 12 тролейбусів ми готуємося придбати самостійно. — — — — — — Інші публікації на цю тему: — ЧТУ отримало можливість купити 12 тролейбусів (інформація офіційного сайту ЧТУ)

— — — — — — — Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: ігор Гундич ...
Наступна новина: Володимир Гройсман: ...

КОМЕНТАРІ