В Житомирській області після реконструкції Північного обходу дорога матиме 4 смуги

В Житомирській області після реконструкції Північного обходу дорога матиме 4 смуги

18.04.18 13:16 0 551
4 смуги замість 2, дорожнє полотно буде буде бетонним, а проїзд комфортним для водіїв – такою буде 22,3 км об'їзної дороги м. Житомир по автодорозі М-06 Київ – Чоп.

Про те, як зміниться Північний обхід, розповів начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Роман Крисюк.

Коли розпочнеться реконструкція Північної об'їзної м. Житомир та скільки часу триватиме?

Наприкінці 2017 року китайська компанія Sinohydro виграла тендер на суму 42 млн євро на будівництво Північного обходу. Роботи представники компанії планують розпочати вже у травні й триватимуть до кінця 2019 року. Крім цього, ще рік має підрядник на виправлення недоліків, якщо вони виникатимуть. Загальний обсяг фінансування проекту становить більше 42 млн євро.

Як зміниться 22,3 км автодороги М-06 Київ – Чоп?

Після реконструкції дорога перейде із 2-ї категорії у 1-у та матиме не 2, а 4 смуги руху з проїзною частиною 2х7,5м. Підрядник має реконструювати 1 та побудувати 3 транспортні розв'язки, відновити 3 існуючі шляхопроводи через залізницю, реконструювати міст через р. Кам'янка, побудувати 2 пішохідні мости та влаштувати освітлення та сучасні засоби з організації безпеки руху.

Які підготовчі роботи для будівництва Північного обходу вже виконали?

У 2017 році Кабінет Міністрів України та депутати обласної ради затвердили проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва масштабного проекту – Північного обходу – реконструкції автомобільної дороги Київ-Чоп М-06. Станом на 2018 рік відведені усі необхідні ділянки – майже 80 га. Навесні та влітку минулого року лісівники очистили ділянки від дерев. Ділянка повністю готова до будівництва об'їзної дороги.

Цей масштабний дорожній проект голова ОДА Ігор Гундич анонсував ще на початку 2017 року. Наскільки зручними будуть поїздки для водіїв за рахунок реконструкції цієї дороги?

Нині це єдина ділянка траси від Києва до Рівного, що має дві смуги руху. Щодня на об'їзній проїжджає до 10 тисяч автомобілів. Реконструкція автодороги та розширення її до 4 смуг дозволить водіям економити на кожній поїздці. Крім цього, ця автомобільна дорога М-06 Київ – Львів – Чоп перетинає Україну зі Сходу на Захід та забезпечує вихід до країн ЄС. Реконструкція дасть можливість зменшити аварійність на дорозі та збільшити швидкість руху транспорту до 110 км/год.

Хто фінансує цей проект?

Фінансування робіт здійснюватиме Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Нагадаємо, що нещодавно Ігор Гундич зустрівся із представниками китайської компанії, які будуватимуть Північний обхід.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учні нової української ...
Наступна новина: Петро Порошенко просить ...

КОМЕНТАРІ