На Тернопіллі унікальну сенсорну кімнату для дітей відкрили Теребовлянському навчально-виховному комплексі

На Тернопіллі унікальну сенсорну кімнату для дітей відкрили Теребовлянському навчально-виховному комплексі

18.04.18 14:48 0 668
Дітки Теребовлянського навчально-виховного комплексу Теребовлянського району відтепер розвиватимуться та займатимуться в унікальній сенсорній кімнаті, яку відкрили завдяки меценатам із громадської організації «Лайонс Клабс Інтернешнл-Україна». Під час відкриття кімнати з дітками також провели заняття, яке викликало у них неабияке захоплення. Нова ідея навчання сподобалася також керівництву району та начальнику управління освіти й науки облдержадміністрації Ользі Хомі, які були присутні на презентації освітньої новинки.

«Сенсорна кімната – це потужний інструмент для розширення і розвитку світогляду, сенсорного та пізнавального розвитку дітей, проведення психологічних консультацій. Це організоване особливим чином навколишнє середовище, що складається з великої кількості різного виду стимуляторів, які впливають на органи зору, слуху, нюху, тактильні рецептори. Вони виконують для психічного та емоційного стану дитини як заспокійливу, так і тонізуючу, відновлюючу дію, стимулюють почуття та враження. Занурення в атмосферу сенсорної кімнати нагадує про те, що окрім стресів існують ще і маленькі радощі життя. Відкриття сенсорної кімнати у Теребовлянському НВК дозволить дітям з особливими освітніми потребами відчути себе звичайними школярами», – наголосила Ольга Хома.

Основне обладнання сенсорної кімнати:

• Аудіо- і відеоапаратура, декоративні світлові панелі і електронні прилади управління комплексом.

• Позиційне обладнання, що включає в себе безкаркасні меблі — мати і м'які крісла, подушки і експериментальні модулі, подстраивающиеся під форму людського тіла, знімають фізичне і психічне напруження і досягаючи максимальної релаксації.

• Устаткування і панелі, розвиваючі сенсорні відчуття — м'ячі-гіганти, масажні дрібні предмети.

• Дзеркальні елементи з фібероптичними підсвічуванням, що допомагають стимулювати тактильні і зорові рецептори.

• Звукоанімірованние тактильні панно для дитячих сенсорних кімнат дозволяють створювати цікаві об'ємні картини, користуючись власним задумом або за вже відпрацьованою схемою.

• Дивовижні фонтани світла з світлодіодних шнурів. Чудове рішення для темної сенсорної кімнати в поєднанні із зоряним небом і розслаблюючій музикою.

«Провідні педагоги оцінили дивовижні результати, які дає дітям використання сенсорної кімнати з її комплексним впливом, – поінформувала Ольга Хома. – Активні і гіперактивні діти легко заспокоюються в релакс-зоні, можуть посидіти в тихому куточку всередині мерехтливого світлодіодного фонтану. Релаксаційні вправи на водяному матраці знімають стрес, а м'яке освітлення і заспокійлива мелодія розслаблюють».

За словами начальника управління осіти й науки ОДА, діти, які страждають втратою уваги і зниженим інтересом, в активному блоці сенсорної кімнати отримують заряд енергії, активізують емоційний фон. Веселі вправи та заняття в оточенні яскравих фарб і мінливих картинок, веселих ігрових консолей пробуджують інтерес до пізнання і навчання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ