Степан Барна: Збільшення власних доходів та реалізація проектів будуть показовими у роботі голів ОТГ

Степан Барна: Збільшення власних доходів та реалізація проектів будуть показовими у роботі голів ОТГ

18.04.18 15:29 0 514
Системні зміни у зв'язку з реформою місцевого самоврядування передбачають, що її результатом є покращення життя людей. Це стосується й інфраструктурних проектів, і розвитку освітньої, медичної, культурної та соціальної сфер, а також створення та розвиток послуг безпеки (поліцейські та пожежні станції). На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час наради з головами райдержадміністрацій та об'єднаних територіальних громад.

Він зауважив, що для нього 2018 рік буде показовим за кількома позиціями - збільшення власних доходів, виконання бюджетів та реалізація проектів за рахунок коштів з державного бюджету та на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Очікується, що власні доходи мають скласти в межах 4 млрд. грн., а на розвиток інфраструктури ОТГ держава має спрямувати 90 млн. грн.

Крім того, Степан Барна під час наради окреслив кілька напрямів подальшої стратегії розвитку. Основними він назвав такі напрями: медицина, у тому числі й розвиток сільської медицини, дороги, де, крім основних магістралей будуть ремонтуватися й сільські дороги, а також управління землею. Нагадаємо, 40 тисяч га землі поза межами населених пунктів передається в управління об'єднаним територіальним громадам. Тому, як підкреслив Степан Барна, важливим при оцінці діяльності голів ОТГ буде ефективність використання цієї землі, адже можливості, котрі дає держава, потрібно використовувати максимально для того, щоб отримувати доходи до місцевих бюджетів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі звіт про ...

КОМЕНТАРІ