На Тернопіллі степан Барна привітав працівників пожежної охорони з професійним святом

На Тернопіллі степан Барна привітав працівників пожежної охорони з професійним святом

18.04.18 12:13 0 595
Обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед юнаків, а також фестиваль дружин юних пожежників відбулися 17 квітня, у День працівників пожежної охорони. З професійним святом рятувальників привітав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Очільник краю подякував їм за нелегку та самовіддану працю, мужність і порятунок людського життя, а також підтримав юних учасників змагань та взяв участь у відкритті медичного пункту Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Турбота про безпеку жителів Тернопільщини – одне з пріоритетних завдань для області. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА. За його словами, протягом останніх трьох років зроблено багато спільних кроків, які допомогли кардинально змінили рятувальну службу в області, адже відкриття 27-ми пожежних частин, де сформовані новітні центри безпеки на базі ОТГ та сільрад, дають можливість надавати послуги в рамках стратегії децентралізації і зробити їх максимально наближеними до людей.

«Приємно констатувати, що за останні 2 роки автопарк обласного Управління ДСНС оновився. Ми отримали більше 9-ти сучасних рятувальних транспортних засобів, які допомагають рятувати людське життя практично у всіх районах області. Ми і надалі працюватимемо у напрямку реалізації даної стратегії і вже цього року плануємо відкрити ще 5 місцевих пожежних частин», - наголосив Степан Барна.

Очільник області акцентував на важливості захисту рідної держави та подякував усім, хто захищає її суверенітет і територіальну цілісність, створює безпечні умови для проживання громадян: « також безпосередньо дякую нашим ветеранам, тим, хто пройшов горнило війни на Сході України у боротьбі з російським окупантом. Дякую понад півсотні рятувальників з Тернопільщини, які мають статус учасника бойових дій, які захищають нашу державу та жертовно виконують свої обов'язки».

Майбутнє України також залежить від молодого покоління, тому дуже важливо виховувати юних рятувальників. На цьому наголосив очільник області: « пожежно-прикладний вид спорту дає можливість молодому поколінню відчути на власному прикладі, що означає запобігти, врятувати і допомогти!».

Голова обласної державної адміністрації вручив нагороди кращим працівникам пожежної охорони за мужність та вірність традиціям.

У Тернопільській області працюють над відновленням роботи добровільних місцевих пожежних команд. Про це зазначив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей: «За прикладом наших сусідів з європейської спільноти, кожен, хто має іншу професію, може бути добровольцем, рятувальником, волонтером і долучатися до рятувальної справи, до боротьби з пожежами на громадських засадах. Тому запрошуємо у ряди добровольців, вогнеборців допомагати людям».

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1247798048657111

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині вперше ...
Наступна новина: Великої повені Чернігів не ...

КОМЕНТАРІ