Тернопілля: свій одноденний заробіток Степан Барна віддав на благодійну акцію «Серце до серця»

Тернопілля: свій одноденний заробіток Степан Барна віддав на благодійну акцію «Серце до серця»

19.04.18 08:57 0 538
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна долучився до XIII Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» й пожертвував на придбання обладнання дітям з вадами слуху свій одноденний заробіток. Цьогорічна акція проходить під гаслом «Почуй світ!». Очільник краю, додамо, щорічно підтримує дану ініціативу.

Акція «Серце до серця» триває майже місяць, з 2 до 22 квітня, в усіх регіонах країни за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства культури України. Її мета – збір коштів на придбання медичного обладнання для обласних дитячих лікарень України.

За кошти, які будуть зібрані у Тернопільській області закуплять сучасне медичне обладнання для Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні. Зокрема, лікарня отримає обладнання для своєчасного виявлення втрати слуху. Діагностика та лікування дітей області цим обладнанням здійснюватиметься безкоштовно.

У нашому краї до участі в акції залучено близько 600 волонтерів – учнів шкіл, студентів, членів молодіжних та дитячих громадських організацій. Зібрані кошти волонтери переказують на рахунок Фонду, а квитанції приносять в штаб.

Штаби акції та загони волонтерів працюють у кожному районі області. У Тернополі штаб акції діє на базі Молодіжного центру – Тернопіль (вул. Й.Сліпого, 3, каб.3).

До того, ж як наголошують організатори, 50 кращих волонтерів акції влітку зможуть взяти участь у сплавах річкою Дністер та відвідати музичний фестиваль «Вудсток-Україна – 2018», який пройде на початку серпня на території аеродрому «Цунів», що розташований у селі Заверещиця Городоцького району на Львівщині.

На Тернопільщині акцію проводить відділ сім'ї та молоді облдержадміністрації спільно з представництвом Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця».

Довідково,

у 2017 році під час акції зібрано 244 тис. 102 грн. та закуплено для офтальмологічного відділення Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні:

- авторефрактометр HRK-7000 HUVITZ (1 шт.);

- щільова лампа LS-3 та стіл (1 шт.);

- апарат для динамічної офтальмохромотерапії «Радуга» (1 шт.).

Загальна сума зібраних коштів у Тернопільській області за попередні 12 років – 1 млн. 312 тис. 657 грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі уряд не ...
Наступна новина: Чернігів: Рівень води в ...

КОМЕНТАРІ