В Житомирській області координаційна рада узагальнила зауваження до проектів,які подали на грантовий конкурс ОДА

В Житомирській області координаційна рада узагальнила зауваження до проектів,які подали на грантовий конкурс ОДА

19.04.18 10:29 0 622
Координаційна рада при ОДА узагальнила зауваження до проектів, які подали інститути громадського суспільства на грантовий конкурс. Так, проекти мають відповідати критеріям конкурсу, охоплювати максимальну кількість населення області, а заробітна плата та матеріальна допомога не має входити до статтів витрат.

Зауваження до проектів узагальнили під час засідання координаційної ради вчора, 17 квітня, за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути.

Цього року громадські організації запропонували 53 проекти до грантового конкурсу ОДА, на фінансування якого з обласного бюджету передбачили 1 млн грн.

— Ярослав Лагута висловив свої зауваження до проектів: «По-перше, дуже часто проекти громадських організацій дублюється і в області, і в місті. По-друге, є частка «містячкових» проектів. Я пропоную логіку фінансування проектів перенести на логіку затвердження проектів. Тобто нам потрібно підтримувати загальнообласні проекти, які цікаві для всіх жителів Житомирщини».

Депутат обласної ради, член координаційної ради Олена Галагуза наголосила на тому, що часто проекти перетинаються у напрямках інклюзії, АТО, дитячих питань.

— «Громадські організації у нас дієві, всі один з одним спілкуються, загалом можна об'єднуватись і видавати більш якісний продукт спільно. А не просто писати «водичку», за яку хочуть отримати кошти з обласного бюджету. Крім цього, є кілька проектів об'єднаних громад, які можуть реалізувати за кошти інфраструктурної субвенції», – зазначила Олена Галагуза.

Члени координаційної ради зійшлись на тому, що оцінювати проекти потрібно з точки зору соціального впливу на аудиторію та відповідності критеріям грантового конкурсу. А такі статті, як заробітна плата, матеріальна винагорода, ремонт приміщення та амортизація автомобіля взагалі не фінансуватимуться із обласного бюджету.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ