Житомирщина: працівники ДСНС перевірили пожежну безпеку майже у 200 закладах області

Житомирщина: працівники ДСНС перевірили пожежну безпеку майже у 200 закладах області

20.04.18 08:03 0 540
Протягом 2 тижнів працівники Управління ДСНС України у Житомирській області перевіряють об'єкти з масовим перебуванням людей – стан техногенної та пожежної безпеки обстежили вже у 197 закладах.

Про це повідомляє Управління ДСНС України у Житомирській області.

— «Станом на 18 квітня 2018 року проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки 197 закладів, з них: 168 дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, 29 торговельних підприємств, культурно-видовищні та дозвіллєві заклади. За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 195 керівників закладів та відповідальних посадових осіб. Також за результатами перевірок подано до Житомирського окружного адміністративного суду 4 позовні заяви на призупинення експлуатації об'єктів», – йдеться у повідомленні.

Також ДСНС інформує, що 17 квітня розпочалася позапланова перевірка найбільшого торговельно-розважального центру області «Глобал UA», яка триватиме 10 днів.

Працівники вже перевірили наявність евакуаційних виходів на території Центрального речового комплексу, наявність евакуаційного освітлення на шляхах евакуації у разі виникнення пожежі, їхня доступність чи захаращеність тощо.

Рятувальники оглянули підсобні приміщення для, так званого, перед продажного зберігання товару. Наявність та справність в них систем раннього виявлення пожежі. Фахівці ДСНС звернули особливу увагу на стан електрогосподарства об'єкту та на сертифікованість протипожежних дверей.

Ретельна перевірка найбільшого об'єкту в області з масовим перебуванням людей наразі триває. Впродовж 10 днів всі виявлені недоліки, що не потребують капітальних вкладень повинні бути усунені.

Довідково: Перевірки торгівельно-розважальних закладів, загальноосвітніх та дошкільних дитячих закладів і закладів охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням, розташованих на території Житомирської області проходять на виконання протокольного рішення за результатами засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 11 та наказу ДСНС № 202 від 29.03.2018 р., наказу Управління ДСНС від 30.03.2018 № 141.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новий iPad 2018 - найкращий ...
Наступна новина: 7 міфів про реформу ...

КОМЕНТАРІ