Основи предметної фотографія: Що потрібно знати?

Основи предметної фотографія: Що потрібно знати?

20.04.18 14:48 0 1844

Сьогодні ми розглянемо що собою представляє предметна фото зйомка і розповість нам про це співробітник "Kavinsky art company". До речі, ви безпосередньо можете замовити предметну фотографію в Kavinsky art.

Існують два основні сценарії для предметної фотографії:

  • зйомка ізольованого предмета;
  • зйомка в певному зв'язку з групою інших предметів.

Ми розглянемо зйомку одного об'єкта на білому. Це найпростіший, самий дешевий і найбільш ефективний спосіб показати окрему річ. Така зйомка використовується найчастіше на практиці, коли необхідно відзняти різні предмети для каталогів або інтернет-магазинів.

Ізольовані предмети можуть бути сфотографовані простим способом, коли всю річ майже без тіней або з деякими незначними тінями заливає студійне світло. Подібним же чином можна сфотографувати об'єкт з отриманням глибоких тіней, в той час як фон залишиться білим, за допомогою прямого світла. Практично не існує світлових схем для подібної предметної зйомки, чим більше розсіяних джерел, тим краще.

Ось деякі рекомендації, які допоможуть фотографам в роботі з предметами:

  1. Існує безліч наборів для освітлення: від одного джерела світла до складних наборів, що складаються з декількох джерел і різних фонів. Найпростіший освітлювальний набір це - листок білого картону в якості фону і одне джерело розсіяного світла, яке розміщується зверху (як правило, середній або великий софтбокс) під стелею;
  2. Складний набір реквізиту включає лайтбокс і кілька освітлювачів. Для фотографа-"зроби сам" більшість аксесуарів можуть бути і саморобними. Так як в фотокубі (лайтбоксі) не застосовується секретних технологій, вам знадобиться простий плексіглас, клейка стрічка, металева або дерев'яна рама. Ну, а всім іншим доведеться для зйомки використовувати фабричні столи для предметної зйомки або фотобокси;
  3. Освітлювальні прилади можуть змінюватися в залежності від завдань фотографа, його вмінь та потреб. При належному досвіді отримати гарне зображення можна, використовуючи тільки одне джерело світла, тому багато фотографів сперечаються з виразом "чим більше, тим краще". Але все ж доведеться погодитися, що в залежності від поставленого завдання, для постійної і зручної роботи може знадобитися більше джерел світла.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ