У Чернігові визначені адреси,за якими цього року робитимуться поточні ремонти доріг

У Чернігові визначені адреси,за якими цього року робитимуться поточні ремонти доріг

22.04.18 10:58 0 523
Адреси, за якими цього року будуть робити поточні ремонти доріг у Чернігові, назвав 18 квітня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Це такі вулиці:

* Шевченка - 4 км

* Толстого - 2,8 км

* Ріпкінська - 650 м

* Малиновського (заїзд на фабрику)- 1 км

* Музикальна (яка зв'язує вул. Толстого і І. Мазепи) - 650 м

* пр. Миру (від вул. Льотна до перехрестя з обласною лікарнею) - 1,8 км

* 1 Травня (за потреби робитиметься частинами) - 3,7 км

* Молодчого (вул. Шевченка – пр. Перемоги) – 1,1 км

* Дніпровська – 960 м

А також ділянки вулиць:

* вул. Кільцева – до 2 км

* Незалежності – 800 м

* Гагаріна (від вул. Глібова до місця розвороту тролейбусів) – 900 м

* Музейна - 0,4 км

* Лісковицька – 1,1 км

* Жабинського - 1,2 км

* Старобілоуська - 800 м

* Самоквасова - 700 м

* Текстильників - 800 м

(За цими адресами буде робитися поточний ремонт доріг суцільним шаром асфальту. А ямкові ремонти та ремонти струменевим методом охоплять усі решту доріг міста з твердим покриттям).

Міський голова також зазначив, що загальна протяжність цих доріг - близько 26 км, тобто це сумарно площа порядку 260 кв м. Якщо зробити умовні розрахунки на таку площу, то на поточний ремонт цих доріг загалом необхідно близько 109 млн грн – і це без додаткових робіт (заїзні "кишені" на зупинках, пониження, бордюри, шахти та ін). З них на асфальт, якого знадобиться 32,5 тис. т, необхідно близько 76 млн грн. Якщо врахувати ще й додаткові роботи, то загалом на поточний ремонт необхідно близько 120 млн грн. Але зараз місто закладає 115 млн грн.

Ці кошти будуть спрямовані саме на поточний ремонт доріг, а не на капітальний:

- Хочу ще раз зазначити, що це найдешевший ремонт. У мене як у людини, яка все життя має відношення до господарських справ, така думка щодо поточного ремонту. Я розумію таке співвідношення: 90% - на капітальні, а 10% - на поточні. Якби це були особисто мої кошти чи бізнесових структур, то я робив би виключно дорогий, але правильний, надійний капітальний ремонт доріг, на який необхідно у 3 рази більше коштів, ніж на поточний. Але у міста, на жаль, немає на це коштів і ми вимушені йти на поточні ремонти, - сказав Владислав Атрошенко.*/blockquote

*/blockquote

Міський голова також пояснив, що на цей поточний ремонт доріг будуть розподілятися кошти міського бюджету з інших напрямків. А саме: тимчасово, не шкодячи ніяким процесам, знімаються кошти по напрямкам управління капітального будівництва – 39,5 млн грн, управління освіти – 6 млн грн, з капітального ремонту доріг (з вул. Молодчого) – 10 млн грн.

На поточний ремонт доріг зараз у міському бюджеті-2018 вже закладено близько 42,5 млн грн і 79 млн грн на капітальний ремонт доріг міста (на завершення минулорічного ремонту вул. Рокоссовського, Берегової). Крім того, на ремонт дороги при в'їзді до міста з боку Києва закладено 21 млн грн з міського бюджету та 23 млн грн з державного бюджету.

- В'їзд до міста потрібно робити дорого, із застосуванням сучасних стандартів - адже це один із найкрасивіших в'їздів серед міст України. КП «Зеленбуд» буде закупати 5-7 річні красиві, сформовані дуби, щоби вздовж дороги зробити красиву алею. Крім того, буде зроблене сучасне освітлення, огородження та пішохідна зона, відповідної якості розмітка та дорожнє покриття. Я дуже прошу не критикувати, а підтримати таке рішення. Якщо у когось є бачення, що це коштує дешевше, то нехай разом з цим люди зрозуміють, що все це перевірятиметься відповідними службами. Великі бюджетні витрати перевіряються ними в першу чергу, - підкреслив міський голова.*/blockquote

*/blockquote

Перерозподіл коштів для здійснення поточного ремонту доріг міста передбачений змінами та доповненнями до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки, які затверджувалися на шньому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 17 учасників АТО з ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ