В Житомирській області від 2 до 200 тис. грн компенсації можуть отримати аграрії та жителі сіл з обласного бюджету. НАПРЯМКИ

В Житомирській області від 2 до 200 тис. грн компенсації можуть отримати аграрії та жителі сіл з обласного бюджету. НАПРЯМКИ

22.04.18 12:26 0 530
Цього року фермери, кооперативи, жителі сіл можуть отримати компенсацію – від 2 до 200 тис. грн з обласного бюджету – за різними напрямками.

Ці напрямки включені до Програми АПК, яку затвердити депутати під час обласної сесії 7 березня.

У 2018 році реалізують 3 нові напрямки – сприяння розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, фермерських господарств та дорадництво.

800 тис. грн – на сприяння розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК).

Кооперативи, які діють на території області, можуть до кінця року отримати 90% вартості понесених витрат на придбання обладнання без ПДВ (у національній валюті), але не більше 200 тисяч гривень.

Підтримка з обласного бюджету надається сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам молочарського, м'ясного, плодово-ягідного та плодово-овочевого напрямів діяльності.

730 тис. грн – на сприяння розвитку фермерських господарств (ФГ).

Фермерське господарство вперше може отримати 50% вартості у національній валюті понесених витрат за придбання причіпної та навісної сільськогосподарської техніки і обладнання сільськогосподарського виробництва без ПДВ, але не більше 100 тисяч гривень.

500 тис. грн – за приріст поголів'я.

По 2 тис. грн можуть отримати господарства за кожну прирощену корову. Для цього сільськогосподарські підприємства мають утримувати станом на 1 січня 2018 року не менше, як 30 корів, а фермерські господарства – не менше, як 10 корів.

100 тис. грн – на придбання племінних телиць, нетелей, корів господарствами населення.

Підприємствам виплачуватимуть половину вартості, але не більше 10 тис. грн за одну голову, закуплених племінних телиць, нетелей, корів молочного та м'ясо-молочного напрямів продуктивності, які придбані у племінних заводів, племінних репродукторів на території області і за її межами.

100 тис. грн – розвиток органічного виробництва.

Підприємства, які виробляють органічну продукцію можуть отримати:

* часткове відшкодування у розмірі 50 % понесених витрат, включаючи ПДВ, із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та видачею сертифіката відповідності у рослинництві, тваринництві та переробці сільськогосподарської продукції, але не більше 50 тисяч гривень;

* компенсацію у розмірі 20% вартості придбаного насіннєвого матеріалу, включаючи ПДВ, але не більше 400 грн на 1 га.

Нагадаємо, що до 7 тис. грн відшкодування можуть отримати власники 3 і більше корів за придбаний доїльний апарат.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Скіни майнкрафт по нікам

КОМЕНТАРІ