Геннадій Зубко оглянув,як модернізують потужності житомирського водоканалу.

Геннадій Зубко оглянув,як модернізують потужності житомирського водоканалу.

22.04.18 08:08 0 418
КП «Житомирводоканал» бере участь у Другому проекті розвитку міської інфраструктури, що фінансується Світовим банком, у рамках якого модернізуються мережі водоканалу і теплопостачання.

Як ідуть роботи і які результати дасть реконструкція, оглянули 21 квітня, Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, заступник голови ОДА Ярослав Лагута, голова обласної ради Володимир Ширма, міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

— « місцеве самоврядування має достатньо коштів на місцях і тут саме питання у визначенні пріоритетів. Саме критична інфраструктура у містах є пріоритетом номер один. Це те, що забезпечує життєдіяльність міста – водопостачання, опалення і водовідведення, і без їх повної модернізації говорити про якісну послугу не можливо. по країні впроваджується близько 40 проектів, які стосуються модернізації теплопостачання, водопостачання, і Житомир є одним з показових, який в співпраці з декількома міжнародними партнерами, наразі реконструює мережі водоканалу і теплопостачання», – зазначив Геннадій Зубко.

Наразі відбуваються капіталовкладення місцевого бюджету Житомира в модернізацію систем життєзабезпечення. Але, за рахунок фінансової допомоги міжнародних партнерів, кошти місцевого самоврядування економляться і повертаються в бюджет, що в свою чергу не впливає на підняття тарифів.

За словами Геннадія Зубка, мешканці міст України мають відчувати результати впровадження фінансової децентралізації і співпраці з міжнародними партнерами. І в першу чергу, це якість, справедливий і прозорий тариф.

— « Житомир постійно допомагає своїм комунальним підприємствам в питаннях реструктуризації боргів. Адже, жоден міжнародний інвестор не буде вкладати кошти і давати позики при наявності боргів і не відповідній фінансовій стабільності підприємств. Тому, ті міста, які фінансово вкладають в напрямок систем критичної інфраструктури, ми будемо підтримувати і далі. Також, і за рахунок фінансової допомоги міжнародних партнерів і розробки сучасних технологій», – підкреслив він.

Довідково:

Результатом модернізації стане:

* Реконструкція каналізаційних очисних споруд. Результат: екологічна якісна очистка та утилізація стічних вод, суттєва економія електроенергії та повна автоматизація процесу очистки стічних вод.

* Реконструкція насосних станцій водопроводу та водоочисної станції. Результат: забезпечення мешканців міста питною водою кращої якості та в необхідному об'ємі. Нова насосна станція удвічі менше потребуватиме електроенергії, у мережах буде нормальний тиск води, а отже і менше аварій.

* Реконструкція застарілих та зношених водопровідних мереж довжиною 10 км.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ