Володимир Гройсман: Погані дороги в Україні – результат безгосподарності у минулі роки,і я миритися з цим не збираюся!

Володимир Гройсман: Погані дороги в Україні – результат безгосподарності у минулі роки,і я миритися з цим не збираюся!

22.04.18 12:17 0 514
В Україні 90% доріг знаходяться в жахливому стані. Чому? Відповідь очевидна! Системно, протягом багатьох років дороги в Україні не ремонтували і це не є дороги теперішнього Уряду, які побудовані і зруйновані. Ці дороги – це завдання для нашого Уряду і для мене особисто для того, щоб їх відремонтувати. На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з регіональними ЗМІ.

За словами Прем'єра, для цього потрібні дві речі – кошти і час. І якщо громадяни України їдуть новими дорогами, то це і є дороги Гройсмана, які відремонтовані і побудовані в рамках нової глобальної програми.

Там, де роблять ямковий ремонт це далеко не ремонт, зауважив Володимир Гройсман. «Це просто пломбування ям і мінімальний рівень, щоб забезпечити проїзд автотранспорту. І тому люди обурюються, що тут наче ямки латали, а наступного року дороги вже «розповзлися». Але вони й не можуть триматися, тому що така технологія не – довговічна. Тому моє завдання – розпочати ремонти доріг, збільшити кількість капітально-ремонтних реконструкцій та зменшити кількість поточних ремонтів», – підкреслив Володимир Гройсман.

Якщо дорогу не обслуговувати, не підтримувати в нормальному стані, вона може стояти 10 років, а на 11-ий зруйнуватися. Про такі випадки й говорять, що нема дороги, а є напрямок. І це, власне, результат безгосподарності за минулі роки.

«Я миритися з цим не збираюся. І тому моє завдання і мій виклик, який переді мною ставлять люди, нарощувати ремонт і реконструкцію українських доріг. І справді за ці два роки ми побудувати 3 тисячі кілометрів доріг по різних куточках України. Я можу назвати ці дороги – це Одеса – Рівне. Цього року робитимемо Київ – Харків – Довжанськ, Київ – Чернігів, відремонтуємо десь капітально, а десь поточно дорогу Київ – Одеса. Буде побудована дорога гарної якості Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса – Миколаїв – Херсон. Але ми не зможемо за один рік це все побудувати. Тому наша програма, яку ми ухвалили на 2018-2022 роки, передбачає, що за 5 років ми виділимо на будівництво доріг 300 млрд. грн., а цього року ми виділяємо тільки 47 млрд. грн. державних коштів, не враховуючи спів фінансування із місцевих бюджетів. Крім того, з цих 47 млрд. грн. ми виділяємо 11 млрд. грн. на місцеві дороги, які взагалі ніколи не ремонтувалися», – зауважив Прем'єр-міністр України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області від ...

КОМЕНТАРІ