Степан Барна: Державні реформи покликані покращувати якість життя людей,і у цьому,безсумнівно,можна переконатися на прикладі Тернопільської області

Степан Барна: Державні реформи покликані покращувати якість життя людей,і у цьому,безсумнівно,можна переконатися на прикладі Тернопільської області

22.04.18 11:34 0 543
Ключова реформа держави, котра дала результат в області, – це реформа децентралізації. Утворення 40-ка об'єднаних територіальних громад дозволило охопити щонайменше 40% території краю, а також започаткувати своєрідні економічні перетворення, за якими стоїть добробут людей. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

В абсолютних цифрах реформи, які проходять в країні, вимірюються на Тернопільщині вже не десятками, а сотнями мільйонів власних надходжень.

«Якщо аналізувати власні доходи місцевих бюджетів, то за підсумками 2017 року вони склали 3 млрд. грн. Цього ж року очікуємо збільшення на рівні 4 млрд. грн. Гадаю, що це і є конкретна цифра, щоб запитати, що було зроблено для Тернопільської області», – зазначив Степан Барна.

За його словами, тепер відповідальність за використання коштів та можливостей, які надає держава, передусім має бути за керівниками органів місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад.

« важливо на місця віддати не тільки гроші, а й перекласти відповідальність за розвиток територій. Тому вже не треба питати, що зробила обласна державна адміністрація, Прем'єр-міністр України, Президент України. маємо запитати, що зробив мер чи голова громади для того, щоб жителям конкретного села чи селища стало жити краще», – наголосив голова ОДА.

Він також додав, що ініціативи, котрі за рахунок державних коштів піднімають інфраструктуру Тернопільської області, даються взнаки.

«Якщо ми порівнюємо 2014 рік, де загальна сума капітальних вкладень складала 12,5 млн. грн., то вже у 2017 році – це вже майже мільярд гривень. Цього року тільки в розвиток інфраструктури доріг ми плануємо спрямувати щонайменше 1,5 млрд. грн., не говорячи вже про реалізацію інших ініціатив, спрямованих на будівництво шкіл, освітніх, медичних, культурних та соціальних закладів. Адже тільки на розвиток сільської медицини буде спрямовано приблизно 180 млн. грн. Оце і є ті конкретні речі, які покликані покращувати якість життя людей!», – зауважив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: більше 200 ...

КОМЕНТАРІ