Цікаві факти з історії комода

Цікаві факти з історії комода

23.04.18 02:03 0 1689

Слово «комод» прийшло до нас із Франції. Воно буквально означає «зручний». У розглянемо його історію і розповість нам про це співробітник інтернет магазину mebelvdom, в якому безпосередньо можна недорого придбати комод в Україні.

Довгий шлях від звичайної скрині до справжнього символу

Комод з'явився дуже давно. Відомо, що предком його була всім відома скриня. Вона перетворювалася в комод дуже довго. Перш за все, вона стала істотно вище. Потім у неї з'явилися опори у вигляді характерних ніжок. Після цього дверцята, що розкриваються, прийшли на зміну суцільним фасадам. У 17 ст. у Франції та Італії з'явилися креденца. Це були шафи невеликої висоти, з двома дверима та ящиком, що зручно висувається. В цей же час з'являються і комоди в тому вигляді, в якому вони існують і до цього дня. Головною ознакою стали розташовані один над іншим ящики висувного типу.

У 18 ст. почався зоряний час комодів. У цей час у Франції розцвів рококо. Вони стали неодмінною деталлю розкішного інтер'єру. Комоди відрізнялися особливою витонченістю і неймовірною легкістю. Їх форми вражали плавністю. Фронтони вражали хвилястістю. Оздоблення відрізнялося витонченістю. Комоди були інкрустовані дорогоцінними каменями, бронзою з позолотою, перламутром і слоновою кісткою. У цей період з'являються й інші їхні різновиди. Яскравий приклад - це комод з дзеркалом, який традиційно застосовувався в будуарі; комод-секретер, який зазвичай використовувався в кабінеті.

Коли приходить класицизм і ампір, комоди стають максимально функціональними. Декор знаходить стриманість, а контури відрізняються геометричною чіткістю. Фасади мають напівовальну форму. В ті часи шафи для одягу ще не було прийнято ставити в житлових кімнатах. Вони зазвичай розміщувалися в спеціально призначених для них приміщеннях. Саме тому ті речі, які повинні були бути завжди під рукою, за традицією зберігали в комодах, що стояли в спальнях.
 
Комоди в усі часи символізували престиж. Виготовляли їх кращі майстри. Вони створювали справжні шедеври, вражаючі своєю пишністю. Сьогодні популярність аналогів старовинних оригіналів все так же велика. Паралельно з цим йде невпинний пошук нових рішень. За традицією комод має наступні частини:

  • цоколь;
  • ніжки;
  • стільницю;
  • фурнітуру та елементи висувного типу.

Структура досить проста. Але при цьому такі меблі максимально різноманітні.
 
У наш час комоди - це не звична конструкція із заданими габаритами. Виробники пропонують варіанти з різною глибиною, шириною і висотою. Причому ці зміни можливі в рамках однієї моделі. При необхідності можливе перекомпонування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Всі плюси доставки ...
Наступна новина: Велосипеди Merida: Основні ...

КОМЕНТАРІ