Ремонт і екологічно чисті матеріали

Ремонт і екологічно чисті матеріали

24.04.18 01:36 0 1022

Не встигнувши в'їхати в тільки що відремонтовану квартиру і раптом відчувши нездужання - не дивуйтеся, швидше за все, шкоди вашому здоров'ю приносять не ідеальні з екологічної точки зору будівельні матеріали (
строительные материалы). У цій статті ми з'ясуємо від чого можна постраждати, а що для нас безпечно.

На що звертати увагу?

Як правило, при покупці будівельних і оздоблювальних матеріалів ми звертаємо увагу на колір, розмір, вартість, при цьому забуваючи про екологічність товарів. Між тим, будівельні та оздоблювальні матеріали мають значний вплив на формування мікроклімату в приміщенні, а значить і на наше з вами здоров'я.

За оцінками експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, середньостатистичний городянин проводить у приміщеннях майже 80 % свого часу. Вчені, які порівняли повітря в квартирах з міським повітрям, визнали, що повітря в кімнатах в 4 рази брудніше зовнішнього і в 7 разів більш токсичне. Тому, перш ніж придбати будівельні та оздоблювальні матеріали і оплатити свою покупку, ретельно подумайте і вивчіть їх склад. Адже, як відомо, ринок натуральних будматеріалів помітно розширюється і стає доступним для багатьох, тому вибрати є з чого.

Порада. При покупці будівельних матеріалів необхідно чітко дивитися, що б сертифікат, який вам дають відповідав товару, на який він поширюється.

Екологічно чистими природними будматеріалами є:

  • дерево;
  • камінь;
  • глина;
  • скло і їх похідні.

А ось основним джерелом хімічних забруднень повітря є конструкційні будівельні матеріали - це, перш за все різні бетонні, цегляні та інші вироби з яких зводяться стіни будинку.

І якщо тут ми з вами змінити нічого не зможемо, то до - лакофарбових матеріалів, а також матеріалів, що містять синтетичні смоли, виробів з пластмас і покриттів, що виготовляється з різних сухих сумішей - варто бути уважнішими. Так, наприклад, найбезпечніше від чого ви можете постраждати - органічні пігменти, які подразнюють шкіру. Гірше йде справа зі сполуками важких металів, які, є канцерогенними. А при дослідженні понад 50 марок фарб різних виробників в 31 % випадків експерти відзначали виділення речовин, які використовуються як розчинники. При регулярному впливі яких відзначаються функціональні порушення нервової системи та незворотні захворювання шкіри і печінки.

Порада. Фарби краще вибирати на водній основі:

  1. водоемульсійні;
  2. латексні;
  3. акрилові.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати автобусного ...
Наступна новина: Настінні кондиціонери: ...

КОМЕНТАРІ