Сухофрукти в Україні - весняний підйом на ринку

Сухофрукти в Україні - весняний підйом на ринку

24.04.18 10:48 0 1106

Як відомо, сухофрукти - це висушені фрукти та ягоди. Вони дуже смачні самі по собі, а також широко вживаються в кулінарії: приготуванні компотів і випічці. При цьому купити сухофрукти оптом і вроздріб можна сьогодні практично в будь-якому місті України, відвідавши мережевий продуктовий магазин або ринок.

Правильний вибір у весняний період

Засушити продукти для сухофруктів можна домашнім або промисловим способом. Перший являє собою сушку під промінням сонця, а другий - дегідратацію. В результаті виходить зневоднений і досить ситний, калорійний продукт. Сухофрукти особливо затребувані в зимовий і весняний час, коли свіжих фруктів у продажу мало, а поповнити запас вітамінів необхідно просто зараз. Сухофрукти відрізняються приємним смаком і ситністю, однак саме з цих причин вони протипоказані людям із зайвою вагою і тим, хто страждає на цукровий діабет.

Головний секрет високої популярності сухофруктів - їх смакові та дієтичні якості, а також висока універсальність. Адже готовими сухофруктами можна перекусити під час полудня, зробити з них апетитний десерт, а також додати їх у салат або овочеве блюдо, створивши справжній кулінарний ексклюзив. Особливо корисні узвари, виготовлені із сухофруктів: ці натуральні напої, що багаті на вітамінами і не містять консервантів, принесуть організму набагато більше користі, ніж штучна газована з супермаркету. Крім вітамінів, у сухофруктах міститься величезна кількість клітковини і мінералів, які благотворно впливають на стан шлунково-кишкового тракту, серця і судин, нервової системи і м'язової тканини.

Нові хіти ринку - фруктові цукерки та яблучні чіпси

Навесні 2018 року на українському ринку сухофруктів спостерігається значне пожвавлення. Торгові точки Києва, Львова та інших міст України пропонують покупцям великий вибір сухофруктів (серед них особливо популярні сьогодні фруктові цукерки та яблучні чіпси), а також цукатів - фруктів, порізаних на шматочки і зацукрованих.

Технологія приготування цукатів передбачає вимочування в концентрованому цукровому сиропі, а потім - ретельну сушку. Цукати часто додають у хлібобулочні вироби: булочки, кекси, а також різноманітні десерти. Прихильники здорового харчування вважають за краще додавати цукати в мюслі, щоб збалансувати смак. Однак деякі надмірно зловживають цими ласощами, закуповуючи його у величезних партіях. Однак дієтологи радять не зловживати цукатами, оскільки калорійність цих ласощів може негативно відбитися на фігурі і стані здоров'я.

Які сухофрукти сьогодні в тренді? Перш за все - натуральні та вітчизняні. Так, провідний український виробник сухофруктів - компанія SERGIO (www.sergio.com.ua) - пропонує широкий асортимент натуральних сухофруктів, поставляючи на прилавки магазинів Києва, Одеси, Львова, Харкова та інших міст нові види цих ласощів.

Покупці можуть придбати як засушені фрукти і ягоди, так і готові фруктові мікси, які можна додавати в випічку або мюслі. Особливим попитом користуються апетитні фруктові снеки, один з яких - яблучні чіпси "Сержіо", виготовлені виключно з натуральних продуктів, без додавання консервантів. Такі ласощі можна їсти як дорослим, так і дітям. Більш того, фруктові снеки є безпечним перекусом для діабетиків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Переклади для бізнесу ...

КОМЕНТАРІ