В Житомирській області ігор Гундич після відвідування родини,яка тримає велике господарство,ініціює зміни до програми АПК

В Житомирській області ігор Гундич після відвідування родини,яка тримає велике господарство,ініціює зміни до програми АПК

24.04.18 13:10 0 479
Голова ОДА Ігор Гундич ініціюватиме внесення змін до Програми агропромислового розвитку, завдяки чому компенсацію за доїльний апарат зможуть отримати і ті домогосподарства, які утримують 2 і більше корів.

Про це повідомив Ігор Гундич 23 квітня, відвідуючи родину Кобилинських у Попільнянському районі, яка отримала відшкодування з обласного бюджету за закуплений апарат для доїння корів.

— «В області успішно діє програма розвитку агропромислового комплексу. Один із напрямків – відшкодування домогосподарствам, які мають 3 і більше корів, вартості доїльного апарату. Минулого року компенсацію отримали 300 домогосподарства Житомирщини. Те, що саме цей напрям є необхідним для жителів області – це однозначно. Цього року ми ще не розпочали прийом документів, а вже є 200 бажаючих отримати відшкодування за доїльні апарати», – зазначив Ігор Гундич.

Голова ОДА акцентував на тому, що більше жителів Житомирщини повинні мати доїльний апарат. Саме тому ініціюватиме зміни до програми АПК для того, щоб і ті господарства, які утримують 2 і більше корів, змогли отримати кошти за доїльний апарат.

— « багато людей цікавляться тим, чому повертають кошти саме власникам 3 і більше корів. І навіть на «гарячу лінію» надходили такі звернення. Адже цих власників руки так само болять від ручного доїння корів. Тому з такою ініціативою я обов'язково звернусь до депутатів і будемо пропонувати відшкодування тим господарствам, які утримують навіть 2 корови».

За словами господині Людмили Кобилинської, доїльний апарат дуже полегшує працю: «Адже коли підключаєш апарат, то є час і для іншої роботи – свиней погодувати, і з сусідами поговорити. А коли це робиш вручну, по часу довше і руки болять. Ми з радістю радимо нашим знайомим скористатися програмою та отримати компенсацію за доїльний апарат».

Про таку можливість – отримати компенсацію за куплений доїльний апарат – пані Людмила дізналась від знайомих на ринку. Зібравши всі необхідні документи, родина подала заявку, і вже протягом 2 місяців отримали на рахунок 6, 4 тис. грн.

Оглянувши, як працює доїльний апарат, Ігор Гундич назвав ще кілька напрямків програми АПК, за якими господарства можуть отримати компенсацію.

— «У програмі на 2018 рік є напрям, завдяки якому господарства отримують компенсацію за придбання нетелів, телиць, або корів – по 10 тис. грн ми готові відшкодовувати домогосподарствам. Також кошти з обласного бюджету можна отримати за приріст поголів'я. Тобто якщо у фермерському чи домашньому господарстві збільшується поголів'я дійної худоби, то ми компенсуємо по 2 тис. грн за кожну голову», – зауважив керівник області. —

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбувся ...
Наступна новина: Степан Барна: Розмаїття ...

КОМЕНТАРІ